[Relacja] Lockheed L-14H "Super Electra"
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 169
Ostoja, tak też robię, a przynajmniej próbuję...
Drugi segment kadłuba gotowy, fotele zamontowane. Fotele i lampy oświetlenia kabiny wyszły mi prawie w jednej linii...
Drugi segment kadłuba gotowy, fotele zamontowane. Fotele i lampy oświetlenia kabiny wyszły mi prawie w jednej linii...
Ostatnio zmieniony sob maja 12 2018, 16:42 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
- Heinrich Kosmala
- x 169
- Heinrich Kosmala
- x 169
Kabina pasażerska gotowa (zdj. 20) i „hermetycznie“ zamknięta. Z zewnątrz wyposażenia prawie (nic) nie widać, ale praca nad tym sprawiła mi dużo radochy!
Ciekawe, co kryło się za tym oknem (zdj. 21); kadłub ma w tym miejscu 148 cm wysokości, tzn. ca 139 cm na wyposażenie wnętrza.
Pierwszy (malutki) babol konstrukcyjny; linie na kadłubie (zdj. 23) za idealnie się nie pokrywają, otwór do mocowania kółka ogonowego „rozjechał“ się (zdj. 22) – no ale to to rzeczywiście pryszcz, od dołu, a więc praktycznie niewidoczne.
Ciekawe, co kryło się za tym oknem (zdj. 21); kadłub ma w tym miejscu 148 cm wysokości, tzn. ca 139 cm na wyposażenie wnętrza.
Pierwszy (malutki) babol konstrukcyjny; linie na kadłubie (zdj. 23) za idealnie się nie pokrywają, otwór do mocowania kółka ogonowego „rozjechał“ się (zdj. 22) – no ale to to rzeczywiście pryszcz, od dołu, a więc praktycznie niewidoczne.
Ostatnio zmieniony sob maja 12 2018, 16:44 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.
- 19zbyniu95
- Heinrich Kosmala
- x 169
Jasne, nie zwróciłem uwagi na tak "drobny szczegół".19zbyniu95 pisze:Przyjrzyj się drzwiom na zew. poszyciu
Cytat: "Wyszły mi za grube podłużnice, a ponieważ tego fragmentu i tak nie widać, zostawiłem tak jak jest..."
Może byłoby więcej miejsca w środku na przejście między fotelami ale skoro i tak niewiele widać to "gantz-pomada".
- Heinrich Kosmala
- x 169
Nie, to jest (zdj. 20) widok od tyłu.OSTOJA pisze:Zaraz, chwileczkę - fotele są ustawione tyłem do kierunku lotu?
Żeczywiście byłoby więcej miejsca na przejście między fotelami. I jeszcze żeby się nieco usprawiedliwić; to moje pierwsze wnętrze, o projektowaniu nie mam pojęcia, pracuję więc intuicyjnie (chociaż CAD´em – co brzmi dumnie ), metodą prób i błędów. Gdyby to jednak był element widoczny, robiłbym jeszcze raz. A tak to będę przynajmnie wiedział na przyszłość...
- Heinrich Kosmala
- x 169
Tablicę przyrządów zrobiłem na nowo („kolorową“), na nowo opracowane są też fotele pilotów wraz z pasami i kolumny wolantów; w wycinance miały być przymocowane szpilką do tablicy przyrządów.
I jeszcze to, co udało mi się (z moimi umiejętnościami jako „fotograf“) pokazać ze środka kabiny pasażerów.
I jeszcze to, co udało mi się (z moimi umiejętnościami jako „fotograf“) pokazać ze środka kabiny pasażerów.
Ostatnio zmieniony sob maja 12 2018, 16:45 przez Heinrich Kosmala, łącznie zmieniany 2 razy.