[relacja/galeria]YODA 1:1
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Szydercza Gała
- x 169
Dobrze się bawicie z tym borsukiem? Bo ja nie i autor wątku też chyba wolałby poczytać o czym innym.
Liściu - dawaj głowę mistrza - nie mogę się doczekać. Nie spodziewałem się, że model jest taki duży i fajnie wybrnął z tych krzywizn i kantów. Mam nadzieję, ze skleisz też inne postacie ze SW.
Pozdrawiam
TAD
Liściu - dawaj głowę mistrza - nie mogę się doczekać. Nie spodziewałem się, że model jest taki duży i fajnie wybrnął z tych krzywizn i kantów. Mam nadzieję, ze skleisz też inne postacie ze SW.
Pozdrawiam
TAD
Witam!
Ostatnio moc była ze mną ale kilka razy nie dała rady modelowi. Głowa podobnie jak ręce sprawila kilka problemów, szczególnie oczy, usta i połączenia uszu z resztą. Na jednym ze zdjęć widać właśnie jak ucho przystosowane jest do 2 skrzydełek, a głowa do 1 i jak rozciąłem je na 2 to cała głowa się zniekształcała. Trzeba więc zakleić dodatkiem koloru. Tego typu przypadków jest więcej. A teraz zdjęcia:
Ps Jutro lub nieco poźniej wrzucę zdjęcia przy naturalnym świetle i po lakierowaniu.
Ostatnio moc była ze mną ale kilka razy nie dała rady modelowi. Głowa podobnie jak ręce sprawila kilka problemów, szczególnie oczy, usta i połączenia uszu z resztą. Na jednym ze zdjęć widać właśnie jak ucho przystosowane jest do 2 skrzydełek, a głowa do 1 i jak rozciąłem je na 2 to cała głowa się zniekształcała. Trzeba więc zakleić dodatkiem koloru. Tego typu przypadków jest więcej. A teraz zdjęcia:
Ps Jutro lub nieco poźniej wrzucę zdjęcia przy naturalnym świetle i po lakierowaniu.
Niesamowity!
Na warsztacie: Leopard 2A5, J6K1 Jinpu
Zawieszone: Pogoria, XP-61E
Archiwum: Saab J35 Draken, Pietropawłowsk, F/A-18F Super Hornet, Churchill, MiG-21, Mirage III EA, Bf-109 K-4
-----------------------------
Wspieram .oO R357
Zawieszone: Pogoria, XP-61E
Archiwum: Saab J35 Draken, Pietropawłowsk, F/A-18F Super Hornet, Churchill, MiG-21, Mirage III EA, Bf-109 K-4
-----------------------------
Wspieram .oO R357
No rewelacja, mam nadzieję że będzie można go zobaczyć u Prezentek we wrześniu, lub ewentualnie na najbliższym PIWKU
Na warsztacie:USS Gambier Bay.
Ja w ogóle podziwiam osobnika, który zaprojektował ten model. Osobiście nic poza sześcianem w szkole podstawowej nie projektowałem ale wydaje mi się, że rozwinięcie wszystkich siatek dla postaci 'człowieka' jest chyba trudniejsze niż zaprojektowanie nadbudówek w japońskich pancernikach.głowę zaprojektowali słabiej niż resztę, ale może to trudny element i tyle
A sam model wygląda naprawdę ciekawie. Jak już mi się znudzi doczesna wędrówka to poproszę Liścia aby mi go wstawił po cichu przy skrzyni na ziemniaki w piwnicy
Zabawny model, wygląd i wykonanie pierwsza klasa!
Nie zmienia to jednal faktu, że sam nakład pracy do stworzenia cyfrowego modelu 3D robi wrażenie.
Rękę dam sobie uciąć, że model 3D jest zrobiony w Pepakurze. Ten program pracuje na polygonach i łatwo je rozwija (siłą rzeczy).Tempest pisze: Ja w ogóle podziwiam osobnika, który zaprojektował ten model. Osobiście nic poza sześcianem w szkole podstawowej nie projektowałem ale wydaje mi się, że rozwinięcie wszystkich siatek dla postaci 'człowieka' jest chyba trudniejsze niż zaprojektowanie nadbudówek w japońskich pancernikach.
Nie zmienia to jednal faktu, że sam nakład pracy do stworzenia cyfrowego modelu 3D robi wrażenie.
- dominik294