mat_79 .
O niebo lepiej . Tylko poprzez te malowania trochę ci się to wszystko "pogrubiło" . Tu propozycja . Wzorem do naśladowania w kwestiach waloryzacyjnych jest bigtank . Ale ponieważ dopiero się do tych technik przymierzasz to zaproponuję ci najprostsze początki . Również najtańsze .
Potrzebujesz : zwykłego pędzelka , pędzelka wiechcia o grubości włosa zbliżonego do tych jakie posiadają szczotki do zębów , resztek farbek od czarnej poprzez brązową , czerwoną , żółtą , kończąc na pomarańczowej . Pewnie takie masz .
Jakieś najuboższe komplety farb typu plakatówka/tempera i akwarela .
To wszystko wystarczy na początek . Bazuję na swoich doświadczeniach i takie podpowiadam . Przed laty trochę eksperymentowałem osiągając następujący efekt : viewtopic.php?t=7133&highlight=panzer
Zwróć uwagę na zdjęcia spodu i tłumika . Jeśli ten sposób ci odpowiada chętnie odpowiem na związane z takim rozwiązaniem pytania . Z ciężkim sercem oglądam pracochłonne modele degradowane "waloryzacją" .
Pozdrowienia Wujkowe .
[R] Nietypowy Ursus A - projekt własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Wujek Andrzej
- x 2
Witam ponownie!
Delikatnie pobawiłem się z tłumikiem wedle Wujkowych wskazówek. Waloryzacja to jednak wyższa szkoła jazdy...
Pomalowane i sklejone koła.
Ech, makro w aparacie to okrutny wynalazek
Pozdrawiam,
Maciej
Delikatnie pobawiłem się z tłumikiem wedle Wujkowych wskazówek. Waloryzacja to jednak wyższa szkoła jazdy...
Pomalowane i sklejone koła.
Ech, makro w aparacie to okrutny wynalazek
Pozdrawiam,
Maciej
Na warsztacie: Ursus A Tank wodny
Ukończone: TK-S, Ford Tfc
Witajcie!
Projekt nie umarł, a po prostu pogoda sprzyja innym aktywnościom. Jednak robota powoli posuwa się naprzód. Dokumentacja fotograficzna poniżej.
Pozdrawiam,
Maciej
Projekt nie umarł, a po prostu pogoda sprzyja innym aktywnościom. Jednak robota powoli posuwa się naprzód. Dokumentacja fotograficzna poniżej.
Pozdrawiam,
Maciej
Na warsztacie: Ursus A Tank wodny