Bismarck 1:250 Lednice Betexa
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Konan Barbarzyńca
Bismarck 1:250 Lednice Betexa
Podobno każdy musi skleić Bismarcka. Podobno ...
Względy różne i różniste (w kształcie grzyba i kuliste) wpłynęly na dłuższą, niż zamierzałem przerwę w klejeniu. Plan podboju świata zmusza mnie jednak do nadgonienia opóźnień. Celem przypomienia sobie co do czego i z czym oraz po uzgodnieniach na WYŻSZYM SZCZEBLU PLANOWANIA powstaje coś do klasy, o której nigdy nie myślałem, że wystartuję w niej. Nigdy wiec nie należy mówić nigdy.
Na początek podstawka pod model:
Skrzydło A
Ciekawostka czeskiej technologii. Całkowity brak szkieletu, wzmocnień i podklejeń - stąd model skleja się całkowicie w powietrzu. Nieco nieprzyzwyczajony do tego jestem, dlatego też wszędzie gdzie mi to pasuje wstawiam coś na kształt wręg. Bez nich wygląda to tak
Skrzydło B
Bismark był tylko zasłoną dymną i działa na zasadzie mrygajacego piwa bezalkoholowego.
Nieco przekombinowałem z aparatem, dlatego zdjecia wyglądają jak robione przy pomocy kalkulatora. Widać, że muszę robić wszystko w trybie "idiotenkamera"
Względy różne i różniste (w kształcie grzyba i kuliste) wpłynęly na dłuższą, niż zamierzałem przerwę w klejeniu. Plan podboju świata zmusza mnie jednak do nadgonienia opóźnień. Celem przypomienia sobie co do czego i z czym oraz po uzgodnieniach na WYŻSZYM SZCZEBLU PLANOWANIA powstaje coś do klasy, o której nigdy nie myślałem, że wystartuję w niej. Nigdy wiec nie należy mówić nigdy.
Na początek podstawka pod model:
Skrzydło A
Ciekawostka czeskiej technologii. Całkowity brak szkieletu, wzmocnień i podklejeń - stąd model skleja się całkowicie w powietrzu. Nieco nieprzyzwyczajony do tego jestem, dlatego też wszędzie gdzie mi to pasuje wstawiam coś na kształt wręg. Bez nich wygląda to tak
Skrzydło B
Bismark był tylko zasłoną dymną i działa na zasadzie mrygajacego piwa bezalkoholowego.
Nieco przekombinowałem z aparatem, dlatego zdjecia wyglądają jak robione przy pomocy kalkulatora. Widać, że muszę robić wszystko w trybie "idiotenkamera"
ZŁO SQUAD
Konanie, raczej: „każdy musi mieć swoje <marzenie>”, które następnie realizował będzie.
Trafił więc na Ciebie Bismarck-marzenie. Prawda, że to kręci??!!
Poszedłeś na łatwiznę. Mogłeś powklejać szybki, z firankami oczywiście (do oświetlenia wewnętrznego już Cię nie będziemy namawiali)
Ale i tak – całokształt bardzo fajnie się prezentuje, jak na … okręt TEN.
Trafił więc na Ciebie Bismarck-marzenie. Prawda, że to kręci??!!
Poszedłeś na łatwiznę. Mogłeś powklejać szybki, z firankami oczywiście (do oświetlenia wewnętrznego już Cię nie będziemy namawiali)
Ale i tak – całokształt bardzo fajnie się prezentuje, jak na … okręt TEN.
Ja bym dodał, że mogłeś powklejać BRUDNE szybki z firankami, kupy gawrona na parapecie oraz majtki cioci Krystyny na sznurku - full wypas zajebiaszcza walorka :-) Zaraz Ci to wytkną, że dałeś ciała z okienkami i koniec przyjemności.
A czeska technologia z przymrużeniem oka jak cała ta starożytna Czechosłowacja. Za to model fajny - podoba mi się.
Powodzenia!
TAD
A czeska technologia z przymrużeniem oka jak cała ta starożytna Czechosłowacja. Za to model fajny - podoba mi się.
Powodzenia!
TAD
- Szydercza Gała
- x 169
Nie całkiem tego sie spodziewałem, ale nic to, takie wsparcie też ważne, jakby co będziemy cegłami napieprzać
Zgadzam sie z Tadem ( a rzadko sie to zdarza raczej ) że kupa gawrona na parapecie to jest jeden z tych tzw. must have
popracuję nawet nad technologią wykonania specjalnie dla Ciebie
Zgadzam sie z Tadem ( a rzadko sie to zdarza raczej ) że kupa gawrona na parapecie to jest jeden z tych tzw. must have
popracuję nawet nad technologią wykonania specjalnie dla Ciebie
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
- Wujek Andrzej
- x 2
Konan .
Telepatia jaka czy co ? Mnie też nachodzi czasem ( ostatnio ? ) chęć na jakiś budowlany czeski przerywnik . Choćby takie coś całkiem urokliwe :
http://www.sklep.orlik-models.pl/index. ... ts_id=2359
Nie wiem skąd w sklepie Orlika tyle nowych budowlanych propozycji ale warto przeglądnąć te i podobne propozycje . Fajne modele po kilkanaście złotych . Ładne i proste .
Dość duże , Barbarzyńco , mieszkanie sobie przygotowujesz ...
Telepatia jaka czy co ? Mnie też nachodzi czasem ( ostatnio ? ) chęć na jakiś budowlany czeski przerywnik . Choćby takie coś całkiem urokliwe :
http://www.sklep.orlik-models.pl/index. ... ts_id=2359
Nie wiem skąd w sklepie Orlika tyle nowych budowlanych propozycji ale warto przeglądnąć te i podobne propozycje . Fajne modele po kilkanaście złotych . Ładne i proste .
Dość duże , Barbarzyńco , mieszkanie sobie przygotowujesz ...
- Konan Barbarzyńca
Wujaszku, wszystko przez to, że całe mieszkanie wyremontowane świeżo, wiec nie mogę sobie, jak Art, pozwolić na kafelkowy przerywnik
Zamek wziął się stąd, że ostatnio nie mogę skończyć niczego. Zaczęte mam chyba z 6 modeli i jakoś się przemóc nie mogłem. Ale masa negatywnych emocji poszła sio, więc i chęci do klejenia wracają.
O jakich Wy tu kupach na szybach mówicie? Poszperałem w internecie, niestety nie mogę znaleźć strony ze zdjęciami, które mi poprzednio wpadły w oko. Dlatego się musicie zadowolić zdjęciami z tej strony. Jakoś taki czechosłowacki porządek
A teraz skrzydło E
Kolej teraz na budynek oznaczony przez instruktora jako C+D
Zamek wziął się stąd, że ostatnio nie mogę skończyć niczego. Zaczęte mam chyba z 6 modeli i jakoś się przemóc nie mogłem. Ale masa negatywnych emocji poszła sio, więc i chęci do klejenia wracają.
O jakich Wy tu kupach na szybach mówicie? Poszperałem w internecie, niestety nie mogę znaleźć strony ze zdjęciami, które mi poprzednio wpadły w oko. Dlatego się musicie zadowolić zdjęciami z tej strony. Jakoś taki czechosłowacki porządek
A teraz skrzydło E
Kolej teraz na budynek oznaczony przez instruktora jako C+D
ZŁO SQUAD
- Konan Barbarzyńca
- Konan Barbarzyńca
- Szydercza Gała
- x 169
- Konan Barbarzyńca