[Relacja] T34/76 Military Model 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja] T34/76 Military Model 1:25
Witam serdecznie.
Przedstawiam moje dotychczasowe poczynania w budowie modelu tego wspaniałego (bynajmniej dla mnie) czołgu.
Model będzie malowany całkowicie i dlatego chciałbym się doradzić speców w tej materii, jaki kolor użyć do wnętrza i jaki zielony na zewnątrz.
Mam zamiar użyć kolorów 1710 Dark Green FS34079 (Matt)
oraz 371 Light Grey z Revella
A postępy
Przedstawiam moje dotychczasowe poczynania w budowie modelu tego wspaniałego (bynajmniej dla mnie) czołgu.
Model będzie malowany całkowicie i dlatego chciałbym się doradzić speców w tej materii, jaki kolor użyć do wnętrza i jaki zielony na zewnątrz.
Mam zamiar użyć kolorów 1710 Dark Green FS34079 (Matt)
oraz 371 Light Grey z Revella
A postępy
Po co malować tak ładnie wydrukowany model? Skoro pytasz jak i czym malować to wnioskuję, że nie m masz doświadczenia w tej materii - powiem krótko : szkoda twojego czasu, a przede wszystkim modelu. Sklej w standardzie ten model, który wcale nie należy do łatwych. Jak na razie całkiem ładnie Ci to wychodzi, nie maluj tego modelu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- PITERPANZER
- x 1
Chcę go pomalować, ponieważ bardzo mi się nie podoba ten jego różowy brudzing w środku. Pytając o malowanie miałem bardziej na myśli odcienie kolorów, a nie technikę malowania, dlatego proszę pancerniaków o sugestię co do kolorów podstawowego malowania.
Ostatnio pomalowany model :
viewtopic.php?t=14734
Ostatnio pomalowany model :
viewtopic.php?t=14734
Jeśli chodzi o kadłub, to wszystkie ściany, ścianki i przegrody malowano na biało. Podłoga była najczęściej w kolorze szarym, ciemno- lub czarno-szarym, sporadycznie biała. Wyposażenie wnętrza kadłuba to już inna bajka, bo co kolejny zespół elementów zmieniały się kolory.
Co do koloru na zewnątrz, to może to być obojętnie jaki zielony, oliwkowy lub mieszanina obu.
Co do koloru na zewnątrz, to może to być obojętnie jaki zielony, oliwkowy lub mieszanina obu.
Czysto, dokładnie i choć to nie moja tematyka to z przyjemnością oglądam takie relacje.
Galeria: Bf-109E-4 AH