Witam!
Po ostatnich kilku figurkach przyszła kolej na jakiąś budowlę. Padło na katedrę w Ulm wydaną przez wydawnictwo Schreiber Bogen w skali 1:300. Model będzie miał 48 cm długości, 21 cm szerokości i 54 cm wysokości. Jako ciwkawostkę mogę powiedzieć, że ta katedra jest najwyższą chrześcijańską budowlą sakralną na świecie (161,53 m). Na razie zrobiłem jakby podstawę kościoła. Oprócz tego, że model nie jest przewidziany ze szkieletem musiałem zrobić go samemu i jak widać na zdjęciach pozbierałem wszystkie resztki kartonu i powklejałem w myślę najważniejsze miejsca. Narazie tylko w jednym miajscu coś się nie zgadza ale to chyba wina za dużej "wręgi".
[relacja/galeria]Katedra w Ulm,Schreiber-Bogen 1:300
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[relacja/galeria]Katedra w Ulm,Schreiber-Bogen 1:300
Ostatnio zmieniony wt wrz 13 2011, 16:08 przez Liściu, łącznie zmieniany 1 raz.
Ulm miasto wybitnego kompozytora Johanna Gambolputty de von Ausfern -schplenden -schlitter -crasscrenbon -fried -digger -dangle -dungle -burstein -von -knacker -thrasher -apple -banger -horowitz -ticolensic -grander -knotty -spelltinkle -grandlich -grumblemeyer -spelterwasser -kürstlich -himbleeisen -bahnwagen -gutenabend -bitte -eine -nürnburger -bratwustle -gerspurten -mit -zweimache -luber -hundsfut -gumberaber -shönendanker -kalbsfleisch -mittler -raucher von Hautkopfta
☠Rock Honor Ojczyzna☠
Będzie wywiad z członkiem rodziny Johanna Gambolputty de von Ausfern -schplenden -schlitter -crasscrenbon -fried -digger -dangle -dungle -burstein -von -knacker -thrasher -apple -banger -horowitz -ticolensic -grander -knotty -spelltinkle -grandlich -grumblemeyer -spelterwasser -kürstlich -himbleeisen -bahnwagen -gutenabend -bitte -eine -nürnburger -bratwustle -gerspurten -mit -zweimache -luber -hundsfut -gumberaber -shönendanker -kalbsfleisch -mittler -raucher von Hautkopfta?
Witam!
Ostatnio troszkę wolniej ale powoli dobrnąłem do końca. Myślę, że wyszło całkiem przyzwoicie. Podsumowując model dość prosty, z tym że dorobimy szkielet. Wszystko pasowało, nie mam więc do modelu rzadnych zastrzeżeń i jak każdy model wydawnictwa schreiber-bogen także i ten polecam.
Oto galeria końcowa:
Ostatnio troszkę wolniej ale powoli dobrnąłem do końca. Myślę, że wyszło całkiem przyzwoicie. Podsumowując model dość prosty, z tym że dorobimy szkielet. Wszystko pasowało, nie mam więc do modelu rzadnych zastrzeżeń i jak każdy model wydawnictwa schreiber-bogen także i ten polecam.
Oto galeria końcowa: