Witam.
W tym temacie będziemy relacjonować postępy ze sklejania brytyjskiego czołgu szybkiego A13 Cruiser Mk III wg mojego projektu. Będzie to relacja grupowa gdyż jest kilku sklejaczy testowych. Finalny model będzie dostępny za darmo w postaci elektronicznej dla wszystkich chętnych. Na początek wrzucam zdjęcia z tego co udało mi się skleić zanim moja drukarka odmówiła posłuszeństwa. Niewiele tego jest, ale mam nadzieję, że pozostali sklejacze szybko nadrobią w relacji. Jak widać szkielet wycięty laserem i wszystko ładnie pasuje (na szczęście) Docelowo do pobrania będą również pliki cdr dla osób, które będą chciały zlecić wycięcie szkieletu i innych części laserem.
[Relacja grupowa] Czołg A13 Cruiser Mk III - projek własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Paolo vanKossi
Witam
Oto moje zdjęcia, niestety z telefonu:
Szkielet wygląda na przemyślany i tworzy solidną konstrukcję. Części bardzo dobrze spasowane, wiec kleiło się przyjemnie. Tak jak u struny nie było żadnych poprawek. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia jak tylko "normalny"aparat wróci z naprawy. Teraz pora na szkielet wierzy, ze zdjęć zamieszczonych przez strunę wyglada, ze nie będzie się ona obracać, szkoda.
Do zobaczenia zatem jak szkielet wieży bedzie gotowy, czyli nie długo.
Oto moje zdjęcia, niestety z telefonu:
Szkielet wygląda na przemyślany i tworzy solidną konstrukcję. Części bardzo dobrze spasowane, wiec kleiło się przyjemnie. Tak jak u struny nie było żadnych poprawek. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia jak tylko "normalny"aparat wróci z naprawy. Teraz pora na szkielet wierzy, ze zdjęć zamieszczonych przez strunę wyglada, ze nie będzie się ona obracać, szkoda.
Do zobaczenia zatem jak szkielet wieży bedzie gotowy, czyli nie długo.
Pozdrawiam
Paolo
----------------------------------------------------------
Kleję bo lubię a nie dlatego, że potrafię
Na warsztacie:
Me-109 G5 KK Nr6(1/2009) 1:50, Me 109F-4 AH Kartonowy Arsenał 4/2005
Paolo
Na warsztacie:
Co ja widzę, Paolo buduje czołg
Trzymam kciuki, mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez zgrzytów i będziesz miał mnóstwo satysfakcji z ukończenia czegoś ... hmmm.... innego.
Ze swojego doświadczenia wiem, że zmiana tematyki dobrze wpływa na warsztat. Czego ja się nie dowiedziałem o swoich możliwościach sklejając gąsienice do T-40
I koniecznie napraw aparat!
Trzymam kciuki, mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez zgrzytów i będziesz miał mnóstwo satysfakcji z ukończenia czegoś ... hmmm.... innego.
Ze swojego doświadczenia wiem, że zmiana tematyki dobrze wpływa na warsztat. Czego ja się nie dowiedziałem o swoich możliwościach sklejając gąsienice do T-40
I koniecznie napraw aparat!
Czołem,
Tomek
Tomek
- Paolo vanKossi
No niejako z braku czasu u projektanta nie otrzymaliśmy dalszych materiałów do testowania i relacja utkwiła w martwym punkcie :-(
Pozdrawiam
Paolo
Na warsztacie:
Paolo
Na warsztacie: