Niszczyciel rakietowy projektu 956 A - Besstrashny - 1/200
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Niszczyciel rakietowy projektu 956 A - Besstrashny - 1/200
Otwieram ten temat jako poczatek mojej relacji z budowy tego modelu. Zapowiedzialem to juz w dziale kartonowym no i sie tak wlasnie stalo. Jak na razie czekam na model , ktory otrzymam w polowie tygodnia. Tak wiec troche cierpliwosci
Ostatnio zmieniony pn paź 24 2005, 18:15 przez Okonek, łącznie zmieniany 9 razy.
No i jest wreszcie . Doszedl z parodniowym opoznieniem ale jest . Opakowanie przeogromne a jak moja Kochana Malzonka je zobaczyla to zrobila . Oczywiscie podem padlo pytanie co z nim zrobie jak go skoncze bo bydlak niestety troche miejsca potrzebuje i na tym sie skonczylo . Na szczescie dla mnie i modelu. Nie bede wam pokazywal zawartosci zestawu tylko odsylam TU oraz TU Trumpeter robi dwie wersje wiec zamowilem ta druga o oznaczeniu 956 E . Ponoc to wersja po modernizacji Zobaczymy
Ostatnio zmieniony wt sty 13 2004, 0:29 przez Okonek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek Andrzej
- x 2
wersje tego okretu
jak do tej pory spotkalem sie z takimi wersjami tego okretu:
projekt 956 Sovremennyy - pierwsze 14 okretow z tej serii
projekt 956A Sarych - nastepne 9 okretow (2 zlomowano przed ukonczeniem) - zmodernizowane uzbrojenie i elektronika
projekt 956E - oznaczenie dwoch okretow z serii 956A sprzedanych do Chin (wersja eksportowa)
projekt 956EM - podajze dwa nowe okrety dla floty Chin w budowie - brak rufowego dziala AK-130 (Foto)
projekt 956.1 - prawdopodobnie nastepca tej klasy lub znaczna modernizacja
projekt 956U - spotkalem sie z takim oznaczeniem i nie wiem co moze znaczyc. moze wersja dowodcza zespolu floty ? ;] ( wszystkie pojazdy z wersja U byly przeznaczone dla dowodcow - moze to samo z okretami ? ;] )
Oczywiscie zaznaczam ze moge sie mylic z moimi wiadomosciami
projekt 956 Sovremennyy - pierwsze 14 okretow z tej serii
projekt 956A Sarych - nastepne 9 okretow (2 zlomowano przed ukonczeniem) - zmodernizowane uzbrojenie i elektronika
projekt 956E - oznaczenie dwoch okretow z serii 956A sprzedanych do Chin (wersja eksportowa)
projekt 956EM - podajze dwa nowe okrety dla floty Chin w budowie - brak rufowego dziala AK-130 (Foto)
projekt 956.1 - prawdopodobnie nastepca tej klasy lub znaczna modernizacja
projekt 956U - spotkalem sie z takim oznaczeniem i nie wiem co moze znaczyc. moze wersja dowodcza zespolu floty ? ;] ( wszystkie pojazdy z wersja U byly przeznaczone dla dowodcow - moze to samo z okretami ? ;] )
Oczywiscie zaznaczam ze moge sie mylic z moimi wiadomosciami
Pieknie Znalazlem stronke z dodatkowymi czesciami fototrawionymi. Cena 100 $ to tyle co kompletny model Kurna moze sobie poradze bez tego
http://www.steelnavy.com/WEMSovbrass.htm
http://www.steelnavy.com/WEMSovbrass.htm
Mala prosba Jesli macie jakies fotki czy rysunki to poprosze na maila Zamowilem juz sobie na wszelki wypadek ABER-owskie relingi ( proste i sciete ) , relingi lancuszkowe , trapy , drabinki itp. No i jeszcze male pytanko co do koloru . Jakie farby proponujecie . Trumpeter podaje rozjasniony 11 Gunze i do tego nadbudowki maja byc jasniejsze od kadluba . Kombinuje nad wymieszaniem Revella 374 z 378 ale czy to bedzie wlasciwy kolor. Humbrola nie mam i nie chce mi sie mykac 15 km do sklepu specjalnie po farbe