Za namową jednego z forumowiczów wstawiam relacje z klejenia Żuka z Modelika. Autorem jest pan Andrzej Maciejczak ,wycinanka przedstawia wersje pożarniczą w skali 1:25.
Model powstaje już jakiś czas i na chwilę obecną wygląda o tak o :
Podczas budowy wykonałem przeszklone oświetlenie :
Oraz niepapierowe ,,koguty,, z diod pomalowanych farbą do szkła:
Co do błędów projektowych nie wypowiadam się ,bo się nie znam
Niebawem kolejne zdjęcia.
Ps. Kabina nie jest jeszcze przyklejona ,tylko przyłożona ,,na sucho,,
Ps2. Jak do tej pory klei się całkiem przyjemnie
[R] Żuk pożarniczy Modelik 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- dominik294
[R] Żuk pożarniczy Modelik 1:25
Ostatnio zmieniony pt mar 11 2011, 23:53 przez dominik294, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj,
kurczę, to naprawdę wygląda jak Żuk. Bardzo ładnie Ci wychodzi ten model. Mała prośba tylko, czy mógłbyś poprawić link do piątego (z prawej w drugim rzędzie) zdjęcia, bo dosyć ciekawe, a niestety nie daje się otworzyć.
Pozdrawiam i powodzenia
kurczę, to naprawdę wygląda jak Żuk. Bardzo ładnie Ci wychodzi ten model. Mała prośba tylko, czy mógłbyś poprawić link do piątego (z prawej w drugim rzędzie) zdjęcia, bo dosyć ciekawe, a niestety nie daje się otworzyć.
Pozdrawiam i powodzenia
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
- dominik294
He,he prawie rok jak z bata strzelił Oczywiście ogólna opinia o tym modelu sprawdza się w 100% ,nie pasuje tył i musiałem zakupic drugą wycinankę .
Jak na razie skleiłem karoserie do ramy i jak widac nadkola uniemożliwiają wykonanie otwieranych drzwi z przodu Ale to nic - zrobię zamknięte Tylne drzwi boczne zrobiłem ruchome (wykorzystałem fototrawione zawiasy).
Tył ,jak już wspominałem nie pasuje ,musiałem odklejac i będę coś kombinował z drugiej wycinanki .Generalnie mimo kłopotów Żuk mi się podoba i muszę go miec ukończonego na półce. Koniec pisania czas na foto:
I jako bonus dla cierpliwych oglądających zdjęcia ,,rodzinne,, strażaków
Pozdrawiam.
Ps. Niebawem wrzucę galerię ukończonego ,,Kierownikowego,, Stara.
Jak na razie skleiłem karoserie do ramy i jak widac nadkola uniemożliwiają wykonanie otwieranych drzwi z przodu Ale to nic - zrobię zamknięte Tylne drzwi boczne zrobiłem ruchome (wykorzystałem fototrawione zawiasy).
Tył ,jak już wspominałem nie pasuje ,musiałem odklejac i będę coś kombinował z drugiej wycinanki .Generalnie mimo kłopotów Żuk mi się podoba i muszę go miec ukończonego na półce. Koniec pisania czas na foto:
I jako bonus dla cierpliwych oglądających zdjęcia ,,rodzinne,, strażaków
Pozdrawiam.
Ps. Niebawem wrzucę galerię ukończonego ,,Kierownikowego,, Stara.
Ładna rodzinka.
Z tyłem na pewno sobie poradzisz. Z czego wg Ciebie, wynika niespasowanie przedniej części płyty podłogowej przy nadkolu? Na podstawie zdjęć, które pokazałeś podejrzewam, że wina leży gdzieś na przodzie pod deską rozdzielczą.
Z tyłem na pewno sobie poradzisz. Z czego wg Ciebie, wynika niespasowanie przedniej części płyty podłogowej przy nadkolu? Na podstawie zdjęć, które pokazałeś podejrzewam, że wina leży gdzieś na przodzie pod deską rozdzielczą.
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))
Kartonowy Tur Bielska Majówka Modelarska 2022
- dominik294
Wygląda na to, że nadkole jest za wysokie. W sumie teraz jak patrze ,to można było je skrócic z długości wtedy karoseria powinna przykryc.Hator pisze:Ładna rodzinka.
EDIT:Od razu dopiszę ,że budy nie można przykleic wyżej ,bo ,,stopień,, nie zgra się z progiem.
Hmm. Rozumiem. Zapytałem, bo też mam ten model w planach.
A zawiasy fototrawione są z jakiej firmy?
A zawiasy fototrawione są z jakiej firmy?
Jak się uprzesz, to skleisz każdy, nawet źle opracowany model ))