[R/G] Nowy Mustang od Hala
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 169
Heinrich, czy dokładne wycinanie i pasowanie elementów modelu to dla Ciebie modelarski masochizm?
Ja rozumiem że każdy ma swoje ograniczenia fizjologiczne których nie przeskoczy (ja też), ale akurat to o czym piszesz to nie żaden masochizm tylko po prostu dokładność wykonania w standardzie. Jeżeli powstały szpary w poszyciu, znaczy się że czegoś gdzieś zabrakło ale nie ma to według mnie nic wspólnego z masochizmem.
Ja rozumiem że każdy ma swoje ograniczenia fizjologiczne których nie przeskoczy (ja też), ale akurat to o czym piszesz to nie żaden masochizm tylko po prostu dokładność wykonania w standardzie. Jeżeli powstały szpary w poszyciu, znaczy się że czegoś gdzieś zabrakło ale nie ma to według mnie nic wspólnego z masochizmem.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
- Heinrich Kosmala
- x 169
Pomału od kurde już miesiąca, dłubię skrzydła a mam szkielet oklejony poszyciem. W opisie to trzy linijki;) wycinamy, formujemy i przyklejamy, sklejamy i włala
verte:
Teraz końcówki skrzydeł, potem jakieś zawiasy, lotki etc. i "przyklejamy skrzydła do kadłuba"
Jako ciekawostkę podam, że przyklejając element 25cL i P, czyli te części w okolicy środka skrzydeł, są przyklejone bez żadnego retuszu na łączeniu i fajnie to wygląda
verte:
Teraz końcówki skrzydeł, potem jakieś zawiasy, lotki etc. i "przyklejamy skrzydła do kadłuba"
Jako ciekawostkę podam, że przyklejając element 25cL i P, czyli te części w okolicy środka skrzydeł, są przyklejone bez żadnego retuszu na łączeniu i fajnie to wygląda
Witam w kolejnej odsłonie.
Mam dziś do pokazania dwie wiadomości, dobra i złą. Zła to prawa strona, dobra to lewa. Proszę popatrzeć na zdjęcia:
Może jakieś pastele na to się posypią, na koniec lakier matowy, nie będzie aż tak źle.
Powoli zbliżam się do półmetka, -ku. Teraz czas na części 27 i 28, i dziób:)
Pozdrawiam i do następnego
Mam dziś do pokazania dwie wiadomości, dobra i złą. Zła to prawa strona, dobra to lewa. Proszę popatrzeć na zdjęcia:
Może jakieś pastele na to się posypią, na koniec lakier matowy, nie będzie aż tak źle.
Powoli zbliżam się do półmetka, -ku. Teraz czas na części 27 i 28, i dziób:)
Pozdrawiam i do następnego