Nici do olinowania żaglowców
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Nici do olinowania żaglowców
Witam, poprosiłbym o jakies info gdzie można kupić nici różnych grubości od 0,1 do 1mm. Te które są w sklepach pasmanteryjnych mają oznaczenia TEX i jak pytam o konkretną grubość to nie wiedzą o co chodzi
-
Wejdź na ebay'a i wpisz hasło: modeling rigging. pojawi ci się kilka, różnych grubości nici, aukcji. Polecam, warto. Sam się w takie zaopatruję.
W budowie: RWD-13 w trzech osłonach: wieśniacki SP-BMW, SP-BFD i SP-ATJ Wiarus. Wszystkie z aeroklubu bielskiego (aleksandrowickiego).
Jak ogarnie mnie pracowity zapał, siadam sobie cichutko w kąciku i czekam, aż mi przejdzie.
Jak ogarnie mnie pracowity zapał, siadam sobie cichutko w kąciku i czekam, aż mi przejdzie.
Witam
Temat lin do okrętów żaglowych można znaleść w sieci sporo ale jeśli chcesz znaleść informacje jak samemu zrobić liny to polecam tutaj info ewentulanie zajżeć na na forum www.koga.net.pl i tam poszukac. Można też u kol. Mirka Rybusa zamówić linki ządanej grubości gdzie wiekszość kolegów sie zaopatruję.
Pozdrawiam
Temat lin do okrętów żaglowych można znaleść w sieci sporo ale jeśli chcesz znaleść informacje jak samemu zrobić liny to polecam tutaj info ewentulanie zajżeć na na forum www.koga.net.pl i tam poszukac. Można też u kol. Mirka Rybusa zamówić linki ządanej grubości gdzie wiekszość kolegów sie zaopatruję.
Pozdrawiam
Holowniki, holowniczki, i holowane i nie tylko
www.rcmodel.com.pl
www.rcmodel.com.pl