[R/G] Nowy Mustang od Hala
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 169
Kleje przód. Skleiłem cz. 30-33 i przymierzam do kadłuba i za pierona nie chce to pasować. Te wycięcia w cz. 30 powiększyłem, przyciąłem też cz.25c w skrzydłach. Góra byłaby w porządku, natomiast w dolo nie pasują wnęki podwozia (zaznaczone na zdjęciu). Przeglądają inne relacje tego problemu nie ma. Nie wiem gdzie popełniłem błąd. Jedyne wyjście z tej sytuacji to podcięcie wnęki...
Co o tym sądzicie? Ceva, Piotrek?
Co o tym sądzicie? Ceva, Piotrek?
Jasne, widać po liniach, jak idzie owiewka. Doklej ją, i jak mówiłem, dotnij wnękę.
A sama wnęka prawdopodobnie ma zbyt ciasno zwiniętą przednią ściankę i dlatego za bardzo wystaje. Dotniesz, posmarujesz krawędź CA, wyretuszujesz i nic nie będzie widać.
Na Twoim miejscu być się nie przejmował takimi "błędami", ważne by poszycie zewnętrzne było OK, a resztę się jakoś do niego zawsze dopasuje.
A sama wnęka prawdopodobnie ma zbyt ciasno zwiniętą przednią ściankę i dlatego za bardzo wystaje. Dotniesz, posmarujesz krawędź CA, wyretuszujesz i nic nie będzie widać.
Na Twoim miejscu być się nie przejmował takimi "błędami", ważne by poszycie zewnętrzne było OK, a resztę się jakoś do niego zawsze dopasuje.