[R/G] Nowy Mustang od Hala
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Zrobiłem kółko ogonowe, trochę jest za wysokie, nie wiem dlaczego mi tak wyszło oraz klapy. W tych ostatnich darowałem sobie wycinanie części 54c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, r, s, t, u i w, czyli tych żeberek w klapach i zaczepów, ponieważ zajęłoby mi to lekko licząc dwie albo trzy godziny, a efektu nawetu by nie było widać w ogóle.
Zobaczcie sami:
Zdjęcie kółka mi wyszło nieostre dlatego pokaże je kiedy indziej.
Całość się prezentuje tak:
Zobaczcie sami:
Zdjęcie kółka mi wyszło nieostre dlatego pokaże je kiedy indziej.
Całość się prezentuje tak:
Dziękuję
Pytanie do was: Jak to sklejać?
Ja zrobiłem tak ze wyciąłem prostokąt z listkami, nakleiłem pasek łączący, powycinałem listki i skleiłem (BCG), potem wyciąłem rurę, środek, przymierzam i dupa, część z listkami jest dużo za szeroka. Jak to powycinać i pokleić jak te listki są przez całą część??
Pytanie do was: Jak to sklejać?
Ja zrobiłem tak ze wyciąłem prostokąt z listkami, nakleiłem pasek łączący, powycinałem listki i skleiłem (BCG), potem wyciąłem rurę, środek, przymierzam i dupa, część z listkami jest dużo za szeroka. Jak to powycinać i pokleić jak te listki są przez całą część??
Tych spiczastych listków tworzących obłe części zbiornika (przód i tył) nie rozcina się całkowicie. Trzeba całą część wyciąć jako jedną, wycinając kliny pomiędzy listkami tak, by do krawędzi części zostało jeszcze jakieś 2-3 mm. Wtedy to uformować i skleić a obwody części obłych i rury środkowej na pewno się zgrają. Wystarczy rzut oka na zdjęcie z częściami żeby zauważyć że ich obwody są takie same. Jak porozcinasz to na pojedyncze osobne listki to nigdy nie skleisz tak by pasowało, chyba że każdy listek przefazujesz do wewnątrz, tylko po co?
Kleiłem Mustanga na kredzie z takimi samymi zbiornikami i mi wszystko idealnie pasowało.
Masz tu dowód:
album_page.php?pic_id=2488
Kleiłem Mustanga na kredzie z takimi samymi zbiornikami i mi wszystko idealnie pasowało.
Masz tu dowód:
album_page.php?pic_id=2488
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Nadeszla wiekopomna chwila!!!
Opcjonalne zbiorniki paliwa sklejone i zamontowane na kóniu; samolot polakierowany, klasycznie, humblolem ze słoiczka i potem na to mat ze spreja
Przed oficjalną galerią przedstawiam naprędce zrobione zdjęcie w "studio" w świetle lamp:
Od razu chcę podziękować wszystkim za uczestnictwo w mojej pierwszej relacji za porady i wskazówki. Bardzo się przydały zwłaszcza jeśli idzie o zbiorniki paliwa. Pozdrawiam i zapraszam na galerię, najprawdopodobniej już jutro
Opcjonalne zbiorniki paliwa sklejone i zamontowane na kóniu; samolot polakierowany, klasycznie, humblolem ze słoiczka i potem na to mat ze spreja
Przed oficjalną galerią przedstawiam naprędce zrobione zdjęcie w "studio" w świetle lamp:
Od razu chcę podziękować wszystkim za uczestnictwo w mojej pierwszej relacji za porady i wskazówki. Bardzo się przydały zwłaszcza jeśli idzie o zbiorniki paliwa. Pozdrawiam i zapraszam na galerię, najprawdopodobniej już jutro
- Heinrich Kosmala
- x 169