Błyskawica - dobry wybór ?
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
Błyskawica - dobry wybór ?
Witam,
Jestem na forum nowy i z góry wszystkich pozdrawiam !
W swoim modelarskim życiu wykonywałem tylko i wyłącznie modele związane z lotnictwem. Musiałem na 3 lata zawiesić działalność z modelingiem lecz teraz udało się wrócić do swojego hobby. Chciałbym w końcu włożyć model okrętu kartonowego. Wybrałem na początek naszą Błyskawicę.
Proszę o rady czego unikać i na co zwracać uwagę przy klejeniu tego modelu i jakiego kleju używać do kadłuba okrętu.
Pozdrawiam
Kuba
Jestem na forum nowy i z góry wszystkich pozdrawiam !
W swoim modelarskim życiu wykonywałem tylko i wyłącznie modele związane z lotnictwem. Musiałem na 3 lata zawiesić działalność z modelingiem lecz teraz udało się wrócić do swojego hobby. Chciałbym w końcu włożyć model okrętu kartonowego. Wybrałem na początek naszą Błyskawicę.
Proszę o rady czego unikać i na co zwracać uwagę przy klejeniu tego modelu i jakiego kleju używać do kadłuba okrętu.
Pozdrawiam
Kuba
Napisz nam o sobie coś więcej, jak się nazywasz, czym się interesujesz, skąd jesteś co lubisz a czego nie lubisz jeść.
Dlaczego zawiesiłeś działalność z modelingiem? Próbowałeś swoich sił w "Top model" i Ciebie odrzucili?
Na podstawie Twoich zeznań sporządzimy Twój portret psychologiczny i na jego podstawie postaramy się odpowiedzieć na nurtujący Ciebie problem.
pozdrawiam serdecznie
Dlaczego zawiesiłeś działalność z modelingiem? Próbowałeś swoich sił w "Top model" i Ciebie odrzucili?
Na podstawie Twoich zeznań sporządzimy Twój portret psychologiczny i na jego podstawie postaramy się odpowiedzieć na nurtujący Ciebie problem.
pozdrawiam serdecznie
☠Rock Honor Ojczyzna☠
Witaj,
Ja odpowiem tak:
1. Takie pytania to może lepiej zakładać w hyde park, bedzie mniej bałaganu.
2. Fajnie byłoby gdybyś napisał jakie wydanie ,,Błyskawicy'' wybrałeś bo jest kilka opracowań tego modelu i opracowanie opracowaniu nierówne. Jeśli wiesz już jakiego wydawnictwa chcesz model to poszukaj relacji z budowy. Tam znajdziesz wszystko.
3. Jeśli czujesz się na siłach i myślisz że podołasz temu modelowi to dawaj i klej.
A z tym ,,modelingiem'' to dobre było:Dba
Ja odpowiem tak:
1. Takie pytania to może lepiej zakładać w hyde park, bedzie mniej bałaganu.
2. Fajnie byłoby gdybyś napisał jakie wydanie ,,Błyskawicy'' wybrałeś bo jest kilka opracowań tego modelu i opracowanie opracowaniu nierówne. Jeśli wiesz już jakiego wydawnictwa chcesz model to poszukaj relacji z budowy. Tam znajdziesz wszystko.
3. Jeśli czujesz się na siłach i myślisz że podołasz temu modelowi to dawaj i klej.
A z tym ,,modelingiem'' to dobre było:Dba
POZDRAWIAM
Martinez
Martinez
-
Kuba, interesuje się giełdą i marketingiem szeroko rozumianym gdyż właśnie taką funkcję w firmie pełnię. Jestem z Wadowic, lubię kuchnie włoską zaś nie przepadam za kuchnią azjatycką.ramm pisze:Napisz nam o sobie coś więcej, jak się nazywasz, czym się interesujesz, skąd jesteś co lubisz a czego nie lubisz jeść.
pozdrawiam serdecznie
W top model nie startowałem, zbieram siły na nową edycję.
Niszczyciel ORP Błyskawica w skali 1:200 (stan na rok 1944).Mały Modelarz numer 7-8/97.
Szukałem na forum informacji na temat tego okrętu lecz źle szukam lub nie ma dobrego info dla początkujących z tym modelem.
Pozdrawiam
Kuba
Brawo przeszedłeś pierwszy test. Widać masz dystans do siebie takich ludzi osobiście cenię.
Jeżeli chodzi o interesujący Ciebie model. Aż dziw bierze, że nie doszukałeś się cennych informacji. Na forum kilka osób starało się skleić ten model z większym lub gorszym skutkiem
viewtopic.php?t=12464&postdays=0&postor ... ca&start=0
viewtopic.php?t=12131&postdays=0&postor ... ca&start=0
viewtopic.php?t=15262&highlight=b%B3yskawica
Na kadłub dla początkującego proponuję butapren. Na nic nie musisz uważać. model jest prosty, mało ma wspólnego z prawdziwą jednostką.
Witamy na forum
Jeżeli chodzi o interesujący Ciebie model. Aż dziw bierze, że nie doszukałeś się cennych informacji. Na forum kilka osób starało się skleić ten model z większym lub gorszym skutkiem
viewtopic.php?t=12464&postdays=0&postor ... ca&start=0
viewtopic.php?t=12131&postdays=0&postor ... ca&start=0
viewtopic.php?t=15262&highlight=b%B3yskawica
Na kadłub dla początkującego proponuję butapren. Na nic nie musisz uważać. model jest prosty, mało ma wspólnego z prawdziwą jednostką.
Witamy na forum
☠Rock Honor Ojczyzna☠
-