[pomoc] Jak kleić szkielety
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[pomoc] Jak kleić szkielety
Witam
Na półce czeka na mnie piorun i essex. Jednak zanim zacznę, chciałbym spytać czym i jak podklejać i kleić szkielety okrętów. Wolę wypytać i dowiedzieć się tego zanim rozpocznę. Może uchroni mnie to od zepsucia modelu już w początkowej fazie.
Jakich klejów używacie do podklejania wręg, a jakich do ich klejenia w szkielet, tak, żeby ustrzec się zwichrowania kadłuba?
Na półce czeka na mnie piorun i essex. Jednak zanim zacznę, chciałbym spytać czym i jak podklejać i kleić szkielety okrętów. Wolę wypytać i dowiedzieć się tego zanim rozpocznę. Może uchroni mnie to od zepsucia modelu już w początkowej fazie.
Jakich klejów używacie do podklejania wręg, a jakich do ich klejenia w szkielet, tak, żeby ustrzec się zwichrowania kadłuba?
- Szydercza Gała
- x 169
A ile jest na forum relacji z budowy okretow, w ktorych znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie? Jest tez dzial ABC gdzie sa odpowiedzi, wystarczy sie tylko wysilic.....
Odpowiadam na pytaniew temacie: PROSTO
Odpowiadam na pytanie czym : BUDAPRENEM
Odpowiadam na pytaniew temacie: PROSTO
Odpowiadam na pytanie czym : BUDAPRENEM
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Do podklejania lubię używać kleju w sprayu (poszukaj w jakimś markecie DIY) a do sklejania klej cyjanoakrylowy (do punktowego precyzyjnego zaczepiania) i klej introligatorski Magic (z cienkim aplikatorem) do ostatecznego "spawania".
- Do not try to make a model. Instead only try to realize the truth.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- What truth?
- There is no model. Then you will see that it's not the model that you make, it is only yourself.
- Szydercza Gała
- x 169
lehcyfer dzięki za konkrety O CA właśnie myślałem, żeby trochę usztywniać i aby nie wichrowały się wręgi.
okram12 rozumiem, że chodzi o coś na zasadzie podstawki, składającej się z (nie wiem jak to nazwać) wręg w kształcie kolejnych wręg okrętu? A może sprawdziło by się odwrócenie pokładem do biurka i przyklejenie go np. za pomocą taśmy?
okram12 rozumiem, że chodzi o coś na zasadzie podstawki, składającej się z (nie wiem jak to nazwać) wręg w kształcie kolejnych wręg okrętu? A może sprawdziło by się odwrócenie pokładem do biurka i przyklejenie go np. za pomocą taśmy?