Witam
Zakupiłem dziś ten model wygląda fajnie jak to Haliński. Nie mam w tej chwili aparatu pod ręką ale wrzucam skan kilku stron (sorki, że są obcięte ale taki mam skaner :-( )
Jak już będę miał aparat pod to podmienię zdjęcia na lepsze
Cena modelu w kiosku 42 zł.
EDIT:
W końcu udało mi się zrobić lepsze zdjęcia, wrzucam je zamiast poprzednich
[N] Kartonowy Arsenał HAWKER TEMPEST V
Moderatorzy: Tomasz D., kartonwork
- SeniorElCid
[N] Kartonowy Arsenał HAWKER TEMPEST V
W budowie: F-111A GPM 56
Relacje zakończone: Westland Whirlwind MM 5/93
Galerie: Westland Whirlwind MM 5/93
Relacje zakończone: Westland Whirlwind MM 5/93
Galerie: Westland Whirlwind MM 5/93
Świetny to będzie Typhoon z niego.
Pierwszy raz od lat muszę powiedzieć, że jak dla mnie, to jest on spartolony. Przez brak cieniowania na lewej stronie kadłuba, i to konsekwentnie od maski po statecznik.
Może na bokach ogona to jakoś ujdzie, bo przy oglądaniu i tak widać tylko jedną stronę, ale góra maski silnika to tragedia. Dla mnie niesklejalny przez to. Czekam na następną wersję.
Pierwszy raz od lat muszę powiedzieć, że jak dla mnie, to jest on spartolony. Przez brak cieniowania na lewej stronie kadłuba, i to konsekwentnie od maski po statecznik.
Może na bokach ogona to jakoś ujdzie, bo przy oglądaniu i tak widać tylko jedną stronę, ale góra maski silnika to tragedia. Dla mnie niesklejalny przez to. Czekam na następną wersję.
Między Typhoonem a Tempestem jest tak dużo różnic że jeden do drugiego nijak ma się do siebie. Także polecam lekturę w monografiach
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Odnośnie wad, wydaje mi się iż części nr. 135L i P powinny być w interrior green od spodu, jako iż są to wewnętrzne składowe klap. Natomiast u mnie są białe, chyba będzie errata(swoją drogą było już tyle erat do tych modeli, iż wygląda to niemal jak czysty zabieg marketingowy - kup Pan drugi z earrtą to będziesz miał dobrze)