Witam,
Model klejony odpoczynkowo, w większości standard. Wyjątkiem karabiny, i reflektory + śruby i nity. Nie bardzo wiedziałem gdzie mają być nity, a gdzie śruby sugerowałem się kilkoma zdjęciami i trochę logiką. Dodatkowo eksperymentowałem z odlewaniem śrub , co jak widać niezbyt wyszło- śruby są trochę za wysokie.
Przytwierdzony na stałe do podstawki coby się układ jezdny nie rozjechał.
Gąsienice cięte laserem, niesamowicie trudne do posklejania- żaden klej nie rusza nadpalonej laserem powierzchni, cyjanopan, ze względu na strukturę papieru wnika do środka, nie łapie. musiałem męczyć się z klejem do styropainu.
Co do malowania, to starałem się zachować oryginalne, ale na krawędziach wyglądało to trochę beznadziejnie, więc zaszalałem. Wyszło malowanie wiosenne
Ogólny efekt wydaje się być dobry, prawda?
Pozdrawiam!
[Galeria]Radziecki czołg pływający T-40, Orlik
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Galeria]Radziecki czołg pływający T-40, Orlik
Przyjemność powinno się mierzyć stopniem realizacji zamierzeń, panie Liang
Ogólnie wygląda nieźle ale bandaże kół oraz gąsienice wyglądają jakby wóz wyjechał z fabryki a farba na kadłubie jakby walczył przez całą zimę (co byłoby chyba wyczynem bo czytałem gdzieś że na froncie wschodnim radzieckie wozy bojowe walczyły przeciętnie przez 2 tygodnie. Wyjątkiem był Rudy 102 )
Jeśli chodzi o klejenie laserowo ciętych gąsienic to zęby w gąskach do Pantery przyklejałem wikolem i łapał bez problemów, same ogniwa łączyłem klejem Mikro Kristal Klear.
Jeśli chodzi o klejenie laserowo ciętych gąsienic to zęby w gąskach do Pantery przyklejałem wikolem i łapał bez problemów, same ogniwa łączyłem klejem Mikro Kristal Klear.
Re: [Galeria]Radziecki czołg pływający T-40, Orlik
Standardem bym tego nie nazwał. Praktycznie go pomalowałeś ... i szczerze mówiąc wygląda to lepiej niż oryginalny drukowany kamuflaż_KaroL_ pisze:Witam,
Model klejony odpoczynkowo, w większości standard.
Trudno się nie zgodzić z uwagami Tempesta - brak konsekwencji brudzenia modelu kłuje w oczy.
Czołem,
Tomek
Tomek