Witajcie. Po 105 przyszedł czas na kolejny model na półce- 2 modele węglarki 3W Wddo w skali 1:25, wydawnictwo Angraf.
Co do samego modelu: jest to dość stare już opracowanie bo już z 2005 roku, model sam w sobie nie zawiera dużej ilości błędów, ale w pewnych momentach mniej doświadczeni mogą mieć drobne problemy.
- Pierwsze części- podłoga wagonu składa się z dwóch podklejanych na karton 1 mm części (1 oraz 2), które trzeba odpowiednio spasować tak aby można było prawidłowo umieścić burty. Z każdej strony potrzeba zostawić około 1,5mm miejsca.
Kolejnym problemem mogą być miejsca przyklejenia wideł maźnic cz 31 na podłużnicach miejsca te nie leżą w jednej osi lecz są przesunięte o około 1-3 mm.
Drzwi- nie są naniesione wszystkie miejsca przyklejenia systemu otwierania drzwi bocznych- trzeba pokombinować gdzie co przykleić.
Ogólnie model jest prosty w sklejaniu, czas sklejania 2 szt to przy małym nakładzie czasu około 2-3 miesięcy i może ładnie zdobić ścianę
Porcja zdjęć:
Dodatkowo uwypukliłem deskowanie burt, przez przeciągnięcie wypisanym długopisem po krawędziach nadrukowanych desek.
Sprzęgi żywiczne od kolegi Andrzeja Px48 - są świetne.
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania.
Kolejny model na warsztacie Lokomotywa SM03.
*[Galeria/Kolej] Węglarka 3W Wddo 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Galeria/Kolej] Węglarka 3W Wddo 1:25
Ostatnio zmieniony pt lut 15 2013, 19:17 przez gargo, łącznie zmieniany 1 raz.
Koła do odlewy wykonane na podstawie oryginałów.
Retuszowałem Humbrolem 113 mat.
Resory robione zgodnie z wycinanką.
Retuszowałem Humbrolem 113 mat.
Resory robione zgodnie z wycinanką.
Ukończono: 401Ra,408S,105N,Wddo,SM03,Żuraw wodny,401Z,408W, 436V,WM-15A,Semafor, 406Ra,
PZL- Bryza, SM42,
Na warsztacie: SM15, 408W Cargo
PZL- Bryza, SM42,
Na warsztacie: SM15, 408W Cargo