Wczoraj zakończyłem pracę nad budową "244-ki". Do samego opracowania się nie odniosę, bo trudno pisać o swoim projekcie. Model skleiłem z wielką ochotą, gdyż nie miałem przyjemności wcześniej pociąć wydanego modelu (do tej pory sklejam modele z plujki, testując je przed wydaniem). Co do gazetki - model został wydany na bardzo dobrej jakości kartonie, który nie ma tendencji rozwarstwiania się. Po zaimpregonowaniu go caponem nadaje mu jeszcze większej elastyczności. Kolorystyka jest jednakowa na każdym arkuszu, bez przesunięć. Model wykonałem bez waloryzacji.
Poniżej prezentuję kilka fotek.Poniżej prezentuję kilka fotek. Miłego oglądania.
Bardzo przyjemnie wygąda, w jakiej skali jest? i czy będzie model 740?.
Szczerze to właśnie bardzo mi przypomina 740 tylko chyba przód bardziej pod kontem powinien być. Zwłaszcza lampy jak w 740 i 760, to w sumie ta sama buda. chyba to jednak nie jest 244.
Hej,
model w jedynej słusznej skali - 1:25. Choć nie znaczy że tylko takiej będę się trzymał;-)
"740" - pomyślimy, zobaczymy. Jest tak wiele pięknych aut...
Piękne to Volvo, P 1800 też bym kupił z chęcią, ale najchętniej to kupiłbym Forda Probe jak by się ukazał Mam takiego bolida i z chęcią zrobiłbym takiego w skali