Witam serdecznie
Chciałem przedstawić mój projekt który powstaje i w przyszłości będzie modelem RC jest to holownik polski Centaur II.
Na dzień dzisiejszy powstał model wykonany w 3D i na bazie tego modelu powstaną plany z których będzie budowany powyższy holownik.
Miłego oglądania
Romanov
Projekt Holownika Centaur
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Projekt Holownika Centaur
Holowniki, holowniczki, i holowane i nie tylko
www.rcmodel.com.pl
www.rcmodel.com.pl
Dziękuję.
Co do modelu to dość trudny model będzie tym bardziej że napęd modelu będzie stanowić tak jak w originale napęd azymutalny. Na razie mam sporo jeszcze pracy przy holowniku H300 Daniel ale już na wiosnę będziemy robić kopyto do formy żywicznej.
Co do modelu to dość trudny model będzie tym bardziej że napęd modelu będzie stanowić tak jak w originale napęd azymutalny. Na razie mam sporo jeszcze pracy przy holowniku H300 Daniel ale już na wiosnę będziemy robić kopyto do formy żywicznej.
www.rcmodel.com.pl
www.rcmodel.com.pl
Od ponad 2 lat rysowałem plany tego holownika aby móc wykonać model. Prawie dwa lata starałem się o materiały rysunki i udało mi się zdobyć sporą ilość zdjęć oraz część dokumentacji technicznej. Na tej podstawie narysowałem plany tego holownika w skali 1:25. Plany są już ukończone i mieszczą się aż na 12 arkuszach A1. Oczywiście model w 3D zrobiłem poniekąd na podstawie swoich planów aby zweryfikować poprawność rysowanej dokumentacji.
Myślałem o wydaniu moich planów w jakimś periodyku modelarskim ale po wstępnych rozmowach zaniechałem gdyż Polskie prawo niestety nie chroni autorów tego typu publikacji a honoraria za taka prace też jest poniżej krytyki. Jedynie zdecydowałem się na indywidualna sprzedaż moich planów w sieci. Co do renderów w niedługim czasie na moim blogu będzie dział wsparcia dla modelarzy i tam powinny się znaleźć wszelkie pomoce mogące pomóc w budowie tej pięknej jednostki.
Pozdrawiam
Myślałem o wydaniu moich planów w jakimś periodyku modelarskim ale po wstępnych rozmowach zaniechałem gdyż Polskie prawo niestety nie chroni autorów tego typu publikacji a honoraria za taka prace też jest poniżej krytyki. Jedynie zdecydowałem się na indywidualna sprzedaż moich planów w sieci. Co do renderów w niedługim czasie na moim blogu będzie dział wsparcia dla modelarzy i tam powinny się znaleźć wszelkie pomoce mogące pomóc w budowie tej pięknej jednostki.
Pozdrawiam
www.rcmodel.com.pl
www.rcmodel.com.pl
- Constructor
Skąd ja to znam Też mam sporo planów i rysunków z różnego rodzaju przemysłów Jedyny poprawny zarobek to umowy zlecenie jako technik, kreślarz, projektant itp. Nigdy masowa sprzedaż i rozpowszechnianie w necieromanov pisze:Myślałem o wydaniu moich planów w jakimś periodyku modelarskim ale po wstępnych rozmowach zaniechałem gdyż Polskie prawo niestety nie chroni autorów tego typu publikacji a honoraria za taka prace też jest poniżej krytyki. Pozdrawiam