Ursus C 45 + przyczepa
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
No ja też klejem Konrada, nazywa się puzzle glue i nadaje się do tego jak i imitacji nitów i różnych wypukłości. W kabinie kierowcy na podłodze jest taka blacha ryflowana. Masz może jakiś sposób na to żeby była wypukła? Myślałem o sreberku z fajek ale teraz są tylko jakieś płaskie papierki w paczkach.
Podobno można zastosować taśmę, która służy do pakowania dużych przesyłek, w magazynach jest ich bez liku, ale nigdy tego nie używałem i nie wiem jak to może wyglądać na modelu, ale warto przetestować.Wothan pisze:W kabinie kierowcy na podłodze jest taka blacha ryflowana. Masz może jakiś sposób na to żeby była wypukła? Myślałem o sreberku z fajek ale teraz są tylko jakieś płaskie papierki w paczkach.
Mówię o taśmie takiego typu
Dokładnie o taśmie do bindowania mówię, od kiedy zacząłem kleić modele to zbieram co tylko mi się napatoczy na oczy i z czymś mi się skojarzy Mam w domu kilka kawałków takiej taśmy które leżę i czkają w kolejce na mój następny model Powodzenia w dalszych pracach, jestem ciekaw jak ta taśma będzie wyglądała na modelu. Nawiasem mówiąc ta taśma to nie mój pomysł, gdzieś kiedyś wyczytałem to na tym forum.
Witam, coś takiego wykombinowałem. Zdobyłem paski do bindowania skleiłem je razem bokami na kartonie, po czym z foli aluminiowej wytłoczyłem wypukłości za pomocą gumki i pomalowałem kilkoma warstwami farbki akrylowej, rozcieńczonej. przykleiłem bcg do modelu, wyciąłem po obrysie i jakoś jest. I połamałem ostrze skalpela na tej taśmie do bindowania
Pięknie Ci to wyszło, byłem ciekaw jak to będzie wyglądało i jest super. Dobrze, że ostrza nie wbiłeś sobie w palucha. Ja ostatnio zakupiłem na allegro zestaw 100 ostrzy do skalpela, razem z przesyłką kosztowały niecałe 20 zł więc nawet jak się coś stanie to nie jest żal, a RŻNĄ wyśmienicie Jedyna wada jest taka, że są dłuższe od standardowych i przy cięciu trzeba mocno uważać na to jak się prowadzi ostrze bo nie jest tak stabilne.Wothan pisze: ...połamałem ostrze skalpela na tej taśmie do bindowania
Kupiłem coś takiego tylko numer ostrza 25A
Sprawdziłem te ostrza, sporo modeli i cena fajna na stronce są też dedykowane uchwyty do nich, może tak byłoby bezpieczniej ;) Przy okazji znalazłem fajną lampkę i chyba się na nią skuszę.
http://www.conrad.pl/Lampka-warsztatowa ... ireusocl=1
Po latach nie sklejania, mocno uszczuplił się mój warsztacik, za dużo trzeba improwizować a to wszystko ma wpływ na jakość modelu. Dobrze byłoby widzieć wyraźniej co sie robi( )
http://www.conrad.pl/Lampka-warsztatowa ... ireusocl=1
Po latach nie sklejania, mocno uszczuplił się mój warsztacik, za dużo trzeba improwizować a to wszystko ma wpływ na jakość modelu. Dobrze byłoby widzieć wyraźniej co sie robi( )