Witam ewentualnych oglądaczy w kolejnej relacji
Stodziesiątka będzie powolutku drepatała do przodu, a główne siły skupię na tematyce najbliższej memu sercu czyli okrętom
Kadłub zacząłem dziergać bodajże końcem kwietnia, jednak nie byłem pewien, czy coś z tego wyjdzie.
Więc kadłub jest już w miarę na ukończniu i osobiście jestem zadowolony z efektu. W niektórych miejscach przebija Super Glut który zniknie po lakierowaniu.
Więc czas pokazać to co umordowałem.
W całości :
I kilka ujęć kadłuba z bliska:
sterburta:
bakburta:
Oklejki dziobowej na razie nie przyklejam ze względów technologicznych .
I widzę że musze zmienić tło do zdjęć
I do następnego
[R] King George V - Military Model
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
zapowiada się profesjonalna robota,czekam na więcej zdjęć,tym bardziej że po Tirpitzu miałem się brać za "Smarcka" ale bliźniaka nie chcę od razu budować i będę się brał za Króla Jerzego,jedno pytanko poszycie jest tak zniszczone czy to zamierzony efekt (mam kupić ten model na allegro i nie wiem czy czeka mnie to samo) a malowania nie lubię oprócz retuszu.
Witam po długiej przerwie .
Powolutku coś tam powstaje jak jest czas, którego jak na lekarstwo.
W związku z tym, że nie mogę prowadzić relacji na bieżąco jak Bozia przykazała zdecydowałem pokazywać większe postępy, jednak rzadziej .
Więc teraz zdjęcia z postępów :
Na początek wieża artylerii głównej, ta akurat rufowa :
Teraz hangar z pierwszym kominem :
Komin z nadbudóweczkami i czerpnia powietrza położone na sucho . Mam także sklejone wszystkie pudełeczka na tą nadbudówkę, ale nie chciało mi się ich ustawiać
I na koniec nadbudówka dziobowa, która pnie się do góry:
To by było tyle na chwilę obecną .
Powolutku coś tam powstaje jak jest czas, którego jak na lekarstwo.
W związku z tym, że nie mogę prowadzić relacji na bieżąco jak Bozia przykazała zdecydowałem pokazywać większe postępy, jednak rzadziej .
Więc teraz zdjęcia z postępów :
Na początek wieża artylerii głównej, ta akurat rufowa :
Teraz hangar z pierwszym kominem :
Komin z nadbudóweczkami i czerpnia powietrza położone na sucho . Mam także sklejone wszystkie pudełeczka na tą nadbudówkę, ale nie chciało mi się ich ustawiać
I na koniec nadbudówka dziobowa, która pnie się do góry:
To by było tyle na chwilę obecną .