Parowóz Ty51-1 3D
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Witaj Henryku na pokładzie naszej Łodzi. Ja mam podobnie do ciebie z tym odkrywaniem wnętrza parowozu, nazewnictwa poszczególnych części i jak to wszystko działa więc i dla mnie jest to poniekąd podróż do wnętrza tej maszyny analogicznie do takiej bajki "Było sobie życie" tylko tu mamy parowóz.
Sito dymnicy
Na ostatnim foto tak dla ciekawostki widać ile jest linii przecięcia poszczególnych płaszczyzn konstrukcyjnych
Sito dymnicy
Na ostatnim foto tak dla ciekawostki widać ile jest linii przecięcia poszczególnych płaszczyzn konstrukcyjnych
- Constructor
Witam
Myślę że jednak ograniczę się do tych rur które wystają poza sito i wchodzą do przegrzewacza.
Przegrzewacz
Skrzynia na parę nasyconą
Skrzynia na parę przegrzaną
czy jest to jakaś forma nacisku żebym jednak je zrobił he he tzw. wjazd na ambicję.Constructor pisze:Tylko nie mów, że te wszystkie rurki wstawisz ...
Myślę że jednak ograniczę się do tych rur które wystają poza sito i wchodzą do przegrzewacza.
Przegrzewacz
Skrzynia na parę nasyconą
Skrzynia na parę przegrzaną
- Constructor
Wiem że każda z płomienic w rzędach jest z innym spadkiem ale nie bawiłem się już zrobiłem te makarony równolegle tylko jako rysunek poglądowy.uboottd pisze:Uwzględniłeś poprawkę na to, że płomienice nie idą dokładnie równolegle do siebie ?
Dzięki Constructor, lukaszdywan jeszcze sporo pracy przede mną końca jak na razie nie widać
Na jakiś czas odpoczywam od parowozu, praca stoi nad kotłem i piasecznicą , wziąłem na deskę kreślarską coś łatwiejszego, wkrótce na forum uchylę rąbek tajemnicy