Oto mój najnowszy model - Sd.Kfz. 222 w malowaniu Afrika Korps, pustynia libijska.
Bardzo fajny model, pasowanie super, grafika świetna. Właśnie dlatego go wybrałem i skleiłem. Polecam!
Model praktycznie "z pudła", dodałem jedynie kilka detali i dorobiłem podstawkę.
Zapraszam do oglądania zdjęć, z których niestety nie jestem zadowolony, za jakiś czas postaram się zrobić nowe.
Pozdrawiam
*[Galeria/Pojazd] Sd.Kfz.222 Afrika Korps - GPM
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Fajny, fajny, mam go w bliskich planach, tylko mniej detali z pudła. Nieźle dobrane brudzenie do grafiki modelu i podstawki. Wszystko stanowi zgraną całość.
Siatka wieży za gęsta, ale wiem, że taka jest w zestawie.
Tablice wyglądają na czyste, co trochę odstaje.
I jak to w modelach GPM, ciekawostka, jak wyjąć kanistry? Odkręcić ich stelaż?
Siatka wieży za gęsta, ale wiem, że taka jest w zestawie.
Tablice wyglądają na czyste, co trochę odstaje.
I jak to w modelach GPM, ciekawostka, jak wyjąć kanistry? Odkręcić ich stelaż?
Cześć!
W modeli prawie nic nie było brudzone, większość to wydruk
Siatka na wieży oczywiście z zestawu, delikatna i jak pisał Sicore za gęsta, nie miałem lepszej.
Podstawka to płyta mdf i "piramida" z płyty g-k. Proste efekty, żadnych skomplikowanych rzeczy. Pokruszyło się samo Podczas zdejmowania z płyty g-k papieru na mokro gips nasiąkł za bardzo i zaczął się kruszyć. W ostatniej chwili pozbierałem do kupy i nakleiłem na podstawkę. Potem malowanie i gotowe
Dzięki za miłe słowa!
Pozdrawiam
W modeli prawie nic nie było brudzone, większość to wydruk
Siatka na wieży oczywiście z zestawu, delikatna i jak pisał Sicore za gęsta, nie miałem lepszej.
Podstawka to płyta mdf i "piramida" z płyty g-k. Proste efekty, żadnych skomplikowanych rzeczy. Pokruszyło się samo Podczas zdejmowania z płyty g-k papieru na mokro gips nasiąkł za bardzo i zaczął się kruszyć. W ostatniej chwili pozbierałem do kupy i nakleiłem na podstawkę. Potem malowanie i gotowe
Dzięki za miłe słowa!
Pozdrawiam