[Relacja -Koniec]wagon 1aw projekt własny skala 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Witam ponownie
Prace przy modelu zajmuje sporo czasu ale sukcesywnie detali przybywa .
Komplet grzejników został pomalowany i przyklejony do ścian wagonu
Ostatnie dwa tygodnie poświęciłem na wykonanie ławek dla podróżnych .
Z balsy wykonałem profile , a z cieńkich listewek poszycie ławek.
Następnie szlifowanie by wyrównac wszelkie nierówności . Całość została pokryta lakiero-bejcą,co dało taki efekt
Pozostanie teraz wykonac jeszcze nóżki ławek o czym w następnej odsłonie . Janusz
Prace przy modelu zajmuje sporo czasu ale sukcesywnie detali przybywa .
Komplet grzejników został pomalowany i przyklejony do ścian wagonu
Ostatnie dwa tygodnie poświęciłem na wykonanie ławek dla podróżnych .
Z balsy wykonałem profile , a z cieńkich listewek poszycie ławek.
Następnie szlifowanie by wyrównac wszelkie nierówności . Całość została pokryta lakiero-bejcą,co dało taki efekt
Pozostanie teraz wykonac jeszcze nóżki ławek o czym w następnej odsłonie . Janusz
Kolejny mały krok w pracach przy budowie modelu .
Nóżki w ławkach zostały uzupełnione
już niedługo i będzie można je przykleic do podłogi wagonu .
Na ściankach bocznych dokleiłem stoliczki ,które pomalowałem jak podpowiedział Kierownik
.
Półki bagażowe wykonałem z listewek i drutu
.
Całość po przyklejeniu wygląda tak
W następnej kolejności zostaną wykonane ścianki działowe ,później pomieszczenie ubikacji . Tyle na dzisiaj .Janusz
Nóżki w ławkach zostały uzupełnione
już niedługo i będzie można je przykleic do podłogi wagonu .
Na ściankach bocznych dokleiłem stoliczki ,które pomalowałem jak podpowiedział Kierownik
.
Półki bagażowe wykonałem z listewek i drutu
.
Całość po przyklejeniu wygląda tak
W następnej kolejności zostaną wykonane ścianki działowe ,później pomieszczenie ubikacji . Tyle na dzisiaj .Janusz
Wykonałem dwie ścianki działowe do przedziału pasażerskiego
drzwiczki wejściowe pozostana w stanie otwartym .
Ścianki na chwilę obecną są przypasowane do ścian bocznych i podłogi na sucho ,jako przymiarka czy wszystko pasuje .
W pomieszczeniu ubikacji mam zamiar wykonać w miarę pełne wyposażenie jak zbiornik wody ,umywalka ,muszla klozetowa itp
miejsca tam niewiele ,więc trzeba będzie się pogimnastykować by elementy tam zmieścić .
Tyle na dzisiaj . Janusz
drzwiczki wejściowe pozostana w stanie otwartym .
Ścianki na chwilę obecną są przypasowane do ścian bocznych i podłogi na sucho ,jako przymiarka czy wszystko pasuje .
W pomieszczeniu ubikacji mam zamiar wykonać w miarę pełne wyposażenie jak zbiornik wody ,umywalka ,muszla klozetowa itp
miejsca tam niewiele ,więc trzeba będzie się pogimnastykować by elementy tam zmieścić .
Tyle na dzisiaj . Janusz
Klint , dzięki Piotrek za słowa wsparcia
Faktycznie , o wiele trudniej jest wykonać model ,który masz sam sobie rozpracować od podstaw ,niż skleić model z gotowego wydawnictwa.
Dlatego wielkie moje uznanie dla Wszystkich projektujących modele do sklejania ,czapki z głów .
Osobiście nie mam wielkiego doświadczemia w takich pracach i mam nadzieję ,że wystarczy mi wytrwałości i samozaparcia by rozpoczęty projekt udanie zakończyć w przyszłości ,a wiem że nie będzie łatwo .
Faktycznie , o wiele trudniej jest wykonać model ,który masz sam sobie rozpracować od podstaw ,niż skleić model z gotowego wydawnictwa.
Dlatego wielkie moje uznanie dla Wszystkich projektujących modele do sklejania ,czapki z głów .
Osobiście nie mam wielkiego doświadczemia w takich pracach i mam nadzieję ,że wystarczy mi wytrwałości i samozaparcia by rozpoczęty projekt udanie zakończyć w przyszłości ,a wiem że nie będzie łatwo .
Dobry wieczór
Jak zapowiedziałem ostatnim razem, prace przy modelu miały się skoncentrować nad wyposażeniem przedziału ubikacji
Tak więc , wykonałem zbiornik wody ,rury oraz wnękę szafki elektrycznej .
Wyglada to tak;
Następnie wykonałem muszlę klozetową i umywalkę ,przecież w razie czego ręce umyć trza
Zastanawiam się jeszcze czy papier toaletowy (miękki jak aksamit) ma być w pakiecie ceny biletu za przejazd ? .Chociaż wagon jeszcze nie stoi na kołach warto mieć to na uwadze
A konduktora udało się zaskoczyć
jakby nie patrzeć jego mina dla mnie bezcenna
Janusz
Jak zapowiedziałem ostatnim razem, prace przy modelu miały się skoncentrować nad wyposażeniem przedziału ubikacji
Tak więc , wykonałem zbiornik wody ,rury oraz wnękę szafki elektrycznej .
Wyglada to tak;
Następnie wykonałem muszlę klozetową i umywalkę ,przecież w razie czego ręce umyć trza
Zastanawiam się jeszcze czy papier toaletowy (miękki jak aksamit) ma być w pakiecie ceny biletu za przejazd ? .Chociaż wagon jeszcze nie stoi na kołach warto mieć to na uwadze
A konduktora udało się zaskoczyć
jakby nie patrzeć jego mina dla mnie bezcenna
Janusz