Witam.
Jakiś czas temu ukończyłem waloryzowany model Kogi Elbląskiej z MM 9/2000. Poniżej kilka zdjęć:
Z lotu mewy:
Z tafli wody:
Kilka zbliżeń:
Model prosty w budowie - idealny na pierwszy żaglowiec. Dobry obiekt do waloryzacji. Od siebie dodałem pokłady z forniru, okucia steru i bukszprytu z blaszki miedzianej, półkluzy kotwiczne, poprawioną banderę i proporzec, dodatkowe olinowanie i "bambetle" na pokładzie.
Jak widać na zdjęciach nie ustrzegłem się baboli. Więcej było w relacji na Konradusie.
[G] Koga Elbląska z 1350 r. - MM 9/2000, 1:100
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[G] Koga Elbląska z 1350 r. - MM 9/2000, 1:100
Ostatnio zmieniony pt paź 03 2014, 23:05 przez Hastur, łącznie zmieniany 1 raz.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Dziękuję bardzo za uznanie. To miło przeczytać kilka pozytywnych uwag ze strony doświadczonych kolegów.
Zapomniałem się pochwalić, że na Paprykarzu w Szczecinie Koga dostała wyróżnienie.
Zapomniałem się pochwalić, że na Paprykarzu w Szczecinie Koga dostała wyróżnienie.
Ostatnio zmieniony pt lis 04 2016, 23:27 przez Hastur, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdjęcia nie kłamią ,miło oglądac taki model .Gratulacje za wykonaną pracę i otrzymaną nagrodę .
W latach 90 -tych z wcześniejszego wydania MM wykonałem ten model ,ale mało kto wtedy wiedział jakie cuda można dokonać dzięki odpowiedniej waloryzacji modelu i mało kto tymi umiejętnościami chciał się podzielić
W latach 90 -tych z wcześniejszego wydania MM wykonałem ten model ,ale mało kto wtedy wiedział jakie cuda można dokonać dzięki odpowiedniej waloryzacji modelu i mało kto tymi umiejętnościami chciał się podzielić