[R]koniec Coś z kolebki kolei - Duchess of Sutherland - 1:45
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Heinrich Kosmala
- x 169
Pierwszy film to prawie Kronika Filmowa, tyle że po angielsku i bez ciągłego podkreślania braku spóźnień, konieczności współzawodnictwa pracy i geniuszu robotnika powodującego oszczędność czasu
Dla porównania: link.
Dla porównania: link.
Pozdrawiam
Abuq
Abuq
Abuq, biorąc pod uwagę w jakim stanie była Polska po zakończeniu wojny, to pierwsze kilka lat było czymś naprawdę wielkim. I tego tym ludziom nikt nie odbierze. Kadry techniczne, wykwalifikowani pracownicy byli na wagę złota.
Słyszałem wspomnienia jaki wielki entuzjazm panował tuż po wojnie. Szkoda, że politykierzy zarówno wtedy jak i teraz tak potrafią niweczyć osiągnięcia narodu polskiego.
Pozdrawiam
Mirek
Słyszałem wspomnienia jaki wielki entuzjazm panował tuż po wojnie. Szkoda, że politykierzy zarówno wtedy jak i teraz tak potrafią niweczyć osiągnięcia narodu polskiego.
Pozdrawiam
Mirek
Abuq, nie musisz się tłumaczyć, nie odebrałem tak twojego wpisu. Podchodzę do wpisów tak jak zaznaczyłem w stopce, traktuję to jak pogawędkę. Cieszę się właśnie z takiej wymiany poglądów. W tamtym czasie taka była u nas formuła przedstawiania zdarzeń.
Jedyną formacją, której nie cierpię są politycy.
Pozdrawiam
Mirek
Jedyną formacją, której nie cierpię są politycy.
Pozdrawiam
Mirek
Witam,
z wydziału wykrojników ( tych papierowych) dostarczono elementy suportu układu rozrządu Walschaerta.
Po sprawdzeniu kompletności dostawy przystąpiono do montażu.
W rzeczywistości suport był odlewany.
A teraz coś dla znawców lokomotyw parowych, do czego służą zaznaczone strzałkami elementy?
Pozdrawiam
Mirek
z wydziału wykrojników ( tych papierowych) dostarczono elementy suportu układu rozrządu Walschaerta.
Po sprawdzeniu kompletności dostawy przystąpiono do montażu.
W rzeczywistości suport był odlewany.
A teraz coś dla znawców lokomotyw parowych, do czego służą zaznaczone strzałkami elementy?
Pozdrawiam
Mirek