[Relacja -Koniec]wagon 1aw projekt własny skala 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Kolejnym krokiem w pracach nad modelem wagonu będzie sklejanie elementów dachu . Ze względu na jego budowę trudno byłoby wykonać go w jednym segmencie ,dlatego zostanie podzielony na trzy osobne części .
Odrobina przemyśleń ,spora dawka mocniejszych trunków (celem eliminacji drżenia rąk ) i tak zabrałem się do pracy .
Na pierwszy rzut poszły profile dachu , a następnie wykorzystując listewki skleiłem konstrukcję dachu w części głównej wagonu
tak wykonany szkielet dachu zostaje oklejony poszyciem wewnętrznym,
.
który będzie jeszcze pomalowany od strony wewnętrznej biała farbą i uzupełniony kloszami lamp oświetleniowych w miejscach wyciętych otworów widocznych na zdjęciach oraz wywietrznikami ( o czym będzie w następnej odsłonie ). Na zdjęciu szóstym konstrukcja dach jest wpasowana
do ścian wagonu na sucho i będzie doklejona w odpowiednim czasie .
Z braku możliwości wykonania zdjęcia aparatem fotograficznym ,wykonałem jeszcze jedno zdjęcie wnętrza wagonu aparatem telef komórkowego
i tak to wygląda na chwilę obecną
Pozdrawiam Janusz
Odrobina przemyśleń ,spora dawka mocniejszych trunków (celem eliminacji drżenia rąk ) i tak zabrałem się do pracy .
Na pierwszy rzut poszły profile dachu , a następnie wykorzystując listewki skleiłem konstrukcję dachu w części głównej wagonu
tak wykonany szkielet dachu zostaje oklejony poszyciem wewnętrznym,
.
który będzie jeszcze pomalowany od strony wewnętrznej biała farbą i uzupełniony kloszami lamp oświetleniowych w miejscach wyciętych otworów widocznych na zdjęciach oraz wywietrznikami ( o czym będzie w następnej odsłonie ). Na zdjęciu szóstym konstrukcja dach jest wpasowana
do ścian wagonu na sucho i będzie doklejona w odpowiednim czasie .
Z braku możliwości wykonania zdjęcia aparatem fotograficznym ,wykonałem jeszcze jedno zdjęcie wnętrza wagonu aparatem telef komórkowego
i tak to wygląda na chwilę obecną
Pozdrawiam Janusz
- Heinrich Kosmala
- x 169
Niesamowicie to wygląda. W porównaniu do oryginalnego zdjęcia sprzed kilku stron nie widać bardzo różnicy. Trzeba się nieźle przyglądnąć, żeby ze 100% pewnością stwierdzić, że to model
Kibelek powala Rewelacja.
Pozdrawiam Serdecznie i podglądam dalej
Kibelek powala Rewelacja.
Pozdrawiam Serdecznie i podglądam dalej
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"