[Relacja -Koniec]wagon 1aw projekt własny skala 1:25

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
januszmk

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: januszmk »

Jeżeli panu Henrykowi i kol wk82 efekt moich wypocin się podoba ,to będę kontynuował dalej ;-) , dziękuję .
Tak jak wspomniałem w poprzednim wpisie wewnętrzne poszycie dachu miało być wykończone . W pierwszej kolejności wykonałem klosze lamp oświetleniowych i wywietrzniki . Elementy hamulca bezpieczeństwa zrobione z rozpędu ,będą wykorzystane później .
Obrazek
Poszycie dachu pomalowane , oklejone listwami ,lampy i wywietrzniki uzupełnione
Obrazek Obrazek Obrazek .
Dla porównania zdjęcie wnętrza wagonu
Obrazek.
Pozdrawiam Janusz
stanisław.z
x 8

Post autor: stanisław.z »

Januszu, obowiązkowo kontynuuj dalej, oczka się cieszą
z Twojej pracy.

Pozdrawiam.
Robert_B.
x 7

Post autor: Robert_B. »

Samodzielne projekty, to jest to co lubię NAJBARDZIEJ!!! Wtedy modelarz wkłada całe serce w model, od pierwszek kreski, do ostatniego przyklejonego elementu!
Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie – przyjdzie i to zrobi.
Obrazek
Awatar użytkownika
MMC1964

Post autor: MMC1964 »

Witam,
do wpisów pochodzących od innych kolegów dodam, że mnie się też podoba!
Otwieram kartonwork ostrząc sobie zęby na :food: :food: :food: więc wpisy typu "skoro się podoba" zasługują na :nie: :nie:.
A tak na poważnie klosze to odlot.

Pozdrawiam
Mirek
Myślę, że w realu mamy wystarczającą ilość rywalizacji i pogoni za wszystkim. Spędźmy tutaj czas miło na pogawędkach o tym co robimy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
januszmk

Samodzielne projekty, to jest to co lubię NAJBARDZIEJ!!! Wtedy modelarz wkłada całe serce w model, od pierwszek kreski, do ostatniego przyklejonego elementu!
a ile zdrowia i zszarganych nerwów bo to i tamto poszło do kosza :lol: to do Roberta , chociaż kto jak kto ale on wie to z własnych doświadczeń .
Mirek , najlepsze klosze do lamp można wykonać z wytłoczek po tabletkach , a najlepsze wychodzą po tych niebieskich tabletkach :D . Ostatnio żona dziwnie mnie pytała " kochanie , nie widziałeś gdzie są te tabletki co ci kupiłam " ;-)
stanisław.z - relację muszę doprowadzić do końca.Tak niewiele mi zostało do wykonania .Jeszcze tylko wózki , całe wyposażenie podwozia ,układ hamulcowy ,piecyk ogrzewania wagonu , akumulatory i trochę innych rzeczy ,ale co tam mam na to czas :-?
No to sobie pożartowaliśmy .
Pozdrawiam wszystkich Janusz
klint
x 158

Post autor: klint »

Witam Janusz.

Co ja sie bede tu produkowal w komentarzach, lepsi sie juz wypowiedzieli.
Ja tylko dodam od siebie tylko sie uczyc modelarstwa z takich relacji. A i zamawiam bilet na wycieczke tym wagonem, bo loka juz masz :D Kawal dobrego modelowania.

Pozdrawiam Piotr.
Awatar użytkownika
MMC1964

Post autor: MMC1964 »

Witam,
Janusz wybacz, że w Twoim wątku ale do Klinta napiszę tak: dajmy sobie spokój z lepszymi, gorszymi. Czy to jest forum na którym należy pokazać: ZOBACZCIE JAK JA ROBIĘ MODELE!? każdy robi jak potrafi, grunt aby miał przy tym zabawę. Przecież to od każdego uczestnika zależy czy zechce wchodzić do wątku czy też nie. Co najwyżej raz straci te kilka sekund jeśli wątek mu się nie podoba. Wprowadzanie atmosfery rywalizacji zapewne zniechęca wielu sklejaczy aby pokazać co robią. Sam byłem tego przykładem.
Janusz a ty rób wagonik w swoim rytmie bo przyjemnie się u Ciebie "gości".
W nawiązaniu do kosza to znam ten ból :placz: bo całe podesty w moim modelu właśnie tam poszły bo drukarka skróciła je o ponad 3 mm.
Pozdrawiam
Mirek
Myślę, że w realu mamy wystarczającą ilość rywalizacji i pogoni za wszystkim. Spędźmy tutaj czas miło na pogawędkach o tym co robimy.
Obrazek Obrazek Obrazek
klint
x 158

Post autor: klint »

Kolego MMC1964 jesli idzie o moj wpis, nic nie pisalem o gorszych. A co do lepszych, to oni wlasnie zas, za pomoca swych relacji poprawiaja umiejetnosci modelarzy(jesli potrafi sie je wykozystac (relacje) A co do innych modelarzy to gdybys poczytal inne moje wpisy to przeczytal bys w nich ze nigdy nikogo nie krytykowalem za wykonanie modelu. Kazdy skleja jak potrafi, a kleja bo lubi. A jezeli Ciebie ktos krytykuje to musisz liczyc sie z czyms takim jesli nie to......Koncze wacs nie skumales mego wpisu, trudno.
Janusz przepraszam za wpis nie bedacy trescia relacji.
Awatar użytkownika
januszmk

Nic nie szkodzi ,że ktoś w tej relacji wyrazi swój pogląd i niekoniecznie związany z tematem . Wszystko w ramach wzajemnego szacunku będzie mile widziane ;-)
Janusz
Awatar użytkownika
januszmk

Witam ponownie .
Po wykonaniu głównej konstrukcji dachu ,czas na skrajne części .
Z rozrysowanych części wykonałem konstrukcję ,która została oklejona poszyciem wewnętrznym
Obrazek Obrazek Obrazek
czyli zasadniczo dach od strony wewnętrznej wykonany
Obrazek Obrazek
Pasowanie tych części do pudła wagonu ma wyglądać tak jak kładzenie pokrywki na garnek ;-) ma pasować dokładnie i przylegać szczelnie :lol:
Tak to wygląda
Obrazek Obrazek Obrazek
Następnym razem chciałbym pokazać dach oklejony poszyciem zewnętrznym , :-? może się uda .
Pozdrawiam Janusz
ODPOWIEDZ