Dźwig HP3 na podwoziu Star - 1:25 Modelik [R]
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Dziękuję serdecznie Henryku.
A poniżej też już prawie ukończony dźwig:
Zapraszam wkrótce do galerii końcowej.
Pozdrawiam
A poniżej też już prawie ukończony dźwig:
Zapraszam wkrótce do galerii końcowej.
Pozdrawiam
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
I wreszcie finisz.
Parę słów podsumowania. Model bardzo przyjemny do sklejania i myślę, że nadaje się jako tzw. "odpoczynkowy". Jest on bardzo atrakcyjny wizualnie, a przy tym nie zawiera zbyt wielu drobnych skomplikowanych części. Wszystko pasuje idealnie, nie ma problemu z pasowaniem części. Przebudowując trochę ten projekt można stworzyć całkiem ciekawy model. Tutaj uproszczenia są dosyć spore, że wspomnę chociażby brak skrętnych kół, czy brak makiety silnika. Mimo tego model wygląda okazale i gorąco go polecam niezdecydowanym
A teraz już zapraszam Was do obejrzenia kilku końcowych zdjęć:
Jak coś ciekawego wymyślę, będzie galeria w terenie
A tymczasem dziękuję wszystkim za odwiedziny i do zobaczenia w kolejnej relacji.
Pozdrawiam Serdecznie
Parę słów podsumowania. Model bardzo przyjemny do sklejania i myślę, że nadaje się jako tzw. "odpoczynkowy". Jest on bardzo atrakcyjny wizualnie, a przy tym nie zawiera zbyt wielu drobnych skomplikowanych części. Wszystko pasuje idealnie, nie ma problemu z pasowaniem części. Przebudowując trochę ten projekt można stworzyć całkiem ciekawy model. Tutaj uproszczenia są dosyć spore, że wspomnę chociażby brak skrętnych kół, czy brak makiety silnika. Mimo tego model wygląda okazale i gorąco go polecam niezdecydowanym
A teraz już zapraszam Was do obejrzenia kilku końcowych zdjęć:
Jak coś ciekawego wymyślę, będzie galeria w terenie
A tymczasem dziękuję wszystkim za odwiedziny i do zobaczenia w kolejnej relacji.
Pozdrawiam Serdecznie
Moje relacje:
UKOŃCZONE:
W BUDOWIE:
UKOŃCZONE:
W BUDOWIE:
Nie może być na tablicy rejestracyjnej rozpoznawane pismo kolejowe, bo ono – po pierwsze – powstało dopiero w drugiej połowie lat sześćdziesiątych, a po drugie – do chwili stworzenia komputerowej wersji, czyli kilka lat temu, nie występowało nigdzie poza PKP. Nigdzie. To nie było jeszcze tak, że można było wszystkie kroje świata zebrać w jednym miejscu, a następnie powstawiać wszędzie w dowolnym układzie, nawet dowolnie porozciągane i pochylone. Oni tam na kolei mieli normę branżową, wydruk tej normy na papierze i metalowe szablony w kilku wielkościach. Gdy potrzebowali napisu o wysokości 14 cm, a mieli szablony 15 cm, to choćby nie wiem co zrobili, to i tak nie wyszło im z tego 14.
Mogę dla Ciebie narysować te i przyszłe tablice (mam cyferki przerysowane własnoręcznie z prawdziwych tablic, które zbieram) i przesłać razem z wymiarami.
Mogę dla Ciebie narysować te i przyszłe tablice (mam cyferki przerysowane własnoręcznie z prawdziwych tablic, które zbieram) i przesłać razem z wymiarami.
- pawelelka77
- x 108
I ja przyłączam się do gratulacji. Na prawdę wyszedł Tobie bardzo ładnie.
Ostatnio zmieniony czw maja 15 2014, 13:22 przez pawelelka77, łącznie zmieniany 1 raz.
O to już koniec? Szybko poszło, a do tego z dobrym efektem końcowym. Myślę, że nie ma go co obijać i brudzić zbytnio, to w końcu pojazd straży, a oni zawsze dbali i dbają o swoje samochody. Miałem okazję oglądać kilka tych ciężarówek w wersji strażackiej w muzeum, co prawda pojazdy gaśnicze nie dźwigi, ale fakt, że każdy był zadbany. Niektóre z nich jeszcze nie tak dawno były w czynnej służbie w OSP, i po tylu latach nie wyglądają na wyeksploatowane jakoś szczególnie. Gratuluję modelu, bo wyszedł elegancko.
- Precyzyjny
- x 25
Gratuluje ukończenia modelu, choć prosty w budowie, to wycisnąłeś z niego wszystko na maksa i zrobiłeś cacko. Pamiętam takie dźwigi z dzieciństwa, nawet miałem kiedyś taką zabawkę.
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *