[Relacja -Koniec]wagon 1aw projekt własny skala 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Dziękuję Mariusz za ocenę mojej pracy .Cóż nie wiedziałem ,że diody mogą być inne ,tak mi doradzono w sklepie .Kierowałem się przede wszystkim ich wymiarami , by mieściły się w konstrukcji dachu oraz napięciem zasilania . Twoja rada nie pójdzie na marne ,zawsze będę mądrzejszy o nowe doświadczenie. -) . Janusz
- Precyzyjny
- x 25
Wnętrze dopracowane w każdym szczególe, a z oświetleniem wygląda bardzo realistycznie.
Diody można pomalować bezbarwnym lakierem Humbrola z mała domieszką żółtej emalii, wtedy świecą bardziej żarówkowo.
Diody można pomalować bezbarwnym lakierem Humbrola z mała domieszką żółtej emalii, wtedy świecą bardziej żarówkowo.
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Mała aktualizacja .Na ile pozwala czas staram się wykonać parę części przy modelu wagonu .Wspomniałem w ostatnim swoim wpisie ,że ma to być układ hamulcowy . W tym celu wykonałem prowizoryczną podstawkę ,tak by model leżał na dachu brzuszkiem do góry co ułatwiai pracę oraz nie narazi model na ewentualne usterki .Na zdjęciu pierwszym to widać ,dwa następne to widok podłogi wagonu
W środkowej części podłogi będzie się znajdować większość elementów układu hamulcowego jak cylinder hamulcowy ,zbiornik wyrównawczy ,zawór rozrządczy i inne .Na obecnym etapie wygląda to tak
Jak widać części te jeszcze nie są pomalowane i nie przyklejone do podłogi . Wygląda to na razie skromnie ale od czegoś trzeba zacząć.
Janusz
W środkowej części podłogi będzie się znajdować większość elementów układu hamulcowego jak cylinder hamulcowy ,zbiornik wyrównawczy ,zawór rozrządczy i inne .Na obecnym etapie wygląda to tak
Jak widać części te jeszcze nie są pomalowane i nie przyklejone do podłogi . Wygląda to na razie skromnie ale od czegoś trzeba zacząć.
Janusz
Wygląda zawodowo :-)
Manufaktura Modelarska
Akcesoria do modeli kolejowych 1:25, 1:45 http://www.mariomodelario.eu
Nity, śruby, nakrętki, wydruki 3D
Akcesoria do modeli kolejowych 1:25, 1:45 http://www.mariomodelario.eu
Nity, śruby, nakrętki, wydruki 3D
- Heinrich Kosmala
- x 169
Dziękuję za miłe komentarze
Dzisiaj chciałbym zadać pytanie czy ktokolwiek z osób przeglądających tę relację nie posiada w swoich zbiorach jakiś materiałów ,planów bądź rysunków prądnicy , w którą był wyposażony ten wagon (chodzi mi o jej wymiary) . Wagon stacjonujący w Skansenie kolei wąskotorowej Rudy takiej nie posiada .
Znalazłem w sieci zdjęcie takiej prądnicy ,które pozwalam sobie pokazać na forum .Mam nadzieję że autor zdjęcia nie wezmie mi tego za złe .
za wszelkie informację z gry dziękuję .Janusz
Dzisiaj chciałbym zadać pytanie czy ktokolwiek z osób przeglądających tę relację nie posiada w swoich zbiorach jakiś materiałów ,planów bądź rysunków prądnicy , w którą był wyposażony ten wagon (chodzi mi o jej wymiary) . Wagon stacjonujący w Skansenie kolei wąskotorowej Rudy takiej nie posiada .
Znalazłem w sieci zdjęcie takiej prądnicy ,które pozwalam sobie pokazać na forum .Mam nadzieję że autor zdjęcia nie wezmie mi tego za złe .
za wszelkie informację z gry dziękuję .Janusz
Witam ponownie .
Dłubaniny przy wyposażeniu modelu w detale c.d .
Hamulec ręczny, o którym wcześniej wspomniałem wykonano .
równocześnie wyposażono model w części elementów cięgłowych i zderzaka (nie wiem czy fachowo tak to się nazywa?) na zdjęciach wspólnie z elementami hamulca ręcznego
.
W dzisiejszej odsłonie tyle .Janusz
Dłubaniny przy wyposażeniu modelu w detale c.d .
Hamulec ręczny, o którym wcześniej wspomniałem wykonano .
równocześnie wyposażono model w części elementów cięgłowych i zderzaka (nie wiem czy fachowo tak to się nazywa?) na zdjęciach wspólnie z elementami hamulca ręcznego
.
W dzisiejszej odsłonie tyle .Janusz