[Relacja]Okręt podwodny typu Delfin II, skala 1/400
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja]Okręt podwodny typu Delfin II, skala 1/400
Dziś zaczynam nową budowę: izraelski okręt podwodny typu Delfin II. Super-nowoczesna jednostka z systemem AIP, uzbrojona po zęby, wyposażona w wt kal 533 i 650mm, mogące wystrzeliwać rakiety manewrujące woda-ziemia, oraz przeciwokrętowe.
To prawdziwy Rahav skryty w głębinach...
Delfiny konstrukcyjnie bazują na niemieckich U212, ale jeśli przyjrzycie się bliżej, to okaże się, że ogólna sylwetka jest bardziej podobna do U214 niż U212.
W odróżnieniu od innych projektów, tym razem pierwszym elementem jest kiosk - jego zaoblone krawędzie są trudne do wykonania z papieru, w tej skali.
Sekwencja budowy:
stay tuned!
To prawdziwy Rahav skryty w głębinach...
Delfiny konstrukcyjnie bazują na niemieckich U212, ale jeśli przyjrzycie się bliżej, to okaże się, że ogólna sylwetka jest bardziej podobna do U214 niż U212.
W odróżnieniu od innych projektów, tym razem pierwszym elementem jest kiosk - jego zaoblone krawędzie są trudne do wykonania z papieru, w tej skali.
Sekwencja budowy:
stay tuned!
Właśnie zmieniłem pracę z kierowcy tira na normalną prace 8 godzin ,więc może uda i mi się w końcu po długiej przerwie coś pokazać. Modelarstwo od dziecka a przerwa 24 lata od ostatniego modelu.Zawsze karton i skala większa lubiłem dłubać takie cacka i więcej szczególików tym lepiej stąd to pytanie .