[R/G] Surcouf (Modelarstwo Okrętowe 1:200)

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

Awatar użytkownika
strk
x 20

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: strk »

Słusznie, Konan. Magisterką w grubej oprawie przez łeb to może zrozumie :)
Zawsze przecież można by było przesłuchać delikwenta przy pomocy książki telefonicznej, czyż nie hahahahha?
Dla uściślenia faktów: nie jestem autorem tego - zacnego z resztą - modelu. AFAIK to ktoś z Ukrainy.

Gratulacje oczywiście, dla budowniczego. Wyjątkowo estetyczny standard+podstawka. Model jest do niej przyklejony, czy tylko stoi na równej stępce w tych wycięciach?
Awatar użytkownika
syjek

Post autor: syjek »

Autorem modelu jest dobrze znany wszystkim Maciek Herbut :lol:

Co do jego fachowości, doświadczenia i umiejętności projektowania modeli, normalnego modelarza :oops: przekonywać nie trzeba.

A z ramm'em, czyli Mister NOBODY, dyskutować nie ma sensu i nie warto.
Szkoda tylko, że zaśmieca wątek i dyskredytuje znakomicie wykonany model. Ale to po prostu zwyczajna, dziecinna zazdrość i żal ściskająca d...pę, że samemu nie potrafi się skleić tak czysto i fajnie zwykłego modelu kartonowego.

Więc zaczym zostanę obrzucony tradycyjnie przez niego kubłem pomyi (bo ma on alergię na wszystko, co jest związane z MO), pozwolę sobie napisać krótko:

Świetny model gk.
Miło patrzeć na twoją pracę, bo jest ona kwintesencją kartonowego standardu modeli kartonowych. SUPER :!: :roll:
Awatar użytkownika
Diogenes
x 11

zacnie

Post autor: Diogenes »

Gratuluję porządnej, solidnej, podłódki.
Zazdroszczę.
Widzę kierunek, w którym iść należy.
Zacnie się te foty konsumuje.
pomorskie JOŁ
- The Truth is…?
- …that there is no Truth. There is only an agreement about it.
Awatar użytkownika
gk
x 890

Post autor: gk »

thnx,

strk, model nie jest przyklejony. Jest wetknięty w szczelinę między listewkami. Szczelina nie jest idealnie liniowa więc pomimo, że na każdej poszczególnej listewce jest w zasadzie minimalny luz, to ogólnie wchodzi na lekki wcisk, więc można manewrować całością bez obawy wypadnięcia modelu.

pzdr Grzegorz

PS Szyderczy to nie bendzie ISKRA, ale byłeś bardzo blisko przejrzenia mych zamiarów co do których się przymierzyłem. ISKRA też była na Morzu Śródziemnym, gdzie pływał mój kolejny kartonowy okręt. W zasadzie więc można powiedzieć, że zgadłeś :haha:
Awatar użytkownika
gk
x 890

Post autor: gk »

Kwestia masztów bardzo mnie zaciekawiła.

Nie doczekawszy żadnych konkretów od dyskutantów sam pogrzebałem dokładniej w necie w sprawie rzeczonych masztów. Przysiedliście chłopcy ramma za braki metodologiczne w prezentacji badań historycznych, a pod takim adresem:
http://museedelaresistanceenligne.org/m ... o/3345.jpg

jest takie ładne foto:

Obrazek

Mam dość grube szkła, ale masztów ani jakichś ich gniazd, mocowań, itp. się nie dopatruję :roll: .
Foto opisane jako: LE SURCOUF EN DÉCEMBRE 1941, De droite à gauche : le Surcouf, le Mimosa, l'Aconit, l'Alysse et le Halifax, décembre 1941.Collection Musée de l'Ordre de la Libération

ramm - napisz żesz coś tych kolorach.

Pzdr Grzegorz
Awatar użytkownika
ramm
x 1

Post autor: ramm »

Kiedy indziej :cool:
☠Rock Honor Ojczyzna☠
ODPOWIEDZ