*[Relacja/Samochód] Jelcz 272 MEX - MPK Łódź
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
I to już jest KONIEC. Po nieco ponad trzech latach od momentu rozpoczęcia budowy, mogę powiedzieć „finto”. Przykleiłem ostatnie elementy, zmieniłem numer brygady pod kątem kroju czcionki w związku z petycją arklasa i wykonałem zaplanowany makijaż autobusu (w kilku podejściach oczywiście – zgodnie z „tradycją”). W życiu nie budowałem żadnego modelu, plastikowego czy kartonowego tak długo, ale w końcu udało mi się zbudować model mojego ulubionego autobusu. Kilka rzeczy mi w nim wyszło i klika mi nie wyszło, ale dzięki temu, że prowadziłem tą relację – doszedłem mozolnie do finału. W zasadzie dzięki wszystkim zainteresowanym, piszącym posty i komentarze w mojej przydługiej relacji. Wielkie dzięki dla Was za wsparcie, pomoc, rady i zainteresowanie.
Zatem czas na finałową galerię. Na początek pojechałem MEXem do studia, żeby strzelić nieco zdjęć na tle tzw. "niebytu".
A potem ruszyliśmy na miasto…W tym miejscu składam serdeczne podziękowania mojemu dobremu Koledze za pomoc w cofnięciu się co nieco w czasie – dzięki Maciek.
Może trochę przydługa ta galeria finałowa, ale mam nadzieję że mi wybaczycie Aha, jakby co tym napisem na tyle się nie sugerujcie, można się czepiać - pod warunkiem że modelu.
Pozdrawiam!
Zatem czas na finałową galerię. Na początek pojechałem MEXem do studia, żeby strzelić nieco zdjęć na tle tzw. "niebytu".
A potem ruszyliśmy na miasto…W tym miejscu składam serdeczne podziękowania mojemu dobremu Koledze za pomoc w cofnięciu się co nieco w czasie – dzięki Maciek.
Może trochę przydługa ta galeria finałowa, ale mam nadzieję że mi wybaczycie Aha, jakby co tym napisem na tyle się nie sugerujcie, można się czepiać - pod warunkiem że modelu.
Pozdrawiam!
- Precyzyjny
- x 25
Gratuluję, model wspaniały, jeden z lepszych jakie kiedykolwiek widziałem. Sam klimat relacji także niepowtarzalny, zwłaszcza zdjęcia z "warsztatu". Końcowa galeria tak realistyczna, że mało kto odróżni, czy to zdjęcia modelu, czy prawdziwego autobusu. Ciekawi mnie jak uzyskałeś tło w skali odpowiadającej modelowi, czy ten placyk, wiata i kosz też jest zrobione na potrzeby scenerii ? Zakurzenie modelu to pigmenty, czy mgiełka z aerografu ?
Pozdrawiam
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
Precyzyjny
Na warsztacie: parowóz Pu29
Ukończone: parowóz Ty2, parowóz Ol49, parowóz TKp30
* * *
- Heinrich Kosmala
- x 169
-
- x 8
- pawelelka77
- x 108
Wiedziałem, wiedziałem, wiedziałem...ta długa przerwa w relacji mogła oznaczac tylko jedno - jej koniec!
Jakub, przepięknie! Gratuluję wykonania tak trudnego modelu i klimatu jaki stworzyłeś przy jego budowie. Z pewnością wszyscy oglądający tę relację, zgodzą się ze mną, że plener, który zbudowałeś na jej potrzeby wprawiał w osłupienie niejednego. Czy to na pewno jest model??
Nie wiem jak Moderatorzy się na to zapatrują, ale zdjęcie tygodnia jeżeli nie miesiąca musi byc Twoje!
Piękny ogórek!
pozdrawiam!
Paweł
Jakub, przepięknie! Gratuluję wykonania tak trudnego modelu i klimatu jaki stworzyłeś przy jego budowie. Z pewnością wszyscy oglądający tę relację, zgodzą się ze mną, że plener, który zbudowałeś na jej potrzeby wprawiał w osłupienie niejednego. Czy to na pewno jest model??
Nie wiem jak Moderatorzy się na to zapatrują, ale zdjęcie tygodnia jeżeli nie miesiąca musi byc Twoje!
Piękny ogórek!
pozdrawiam!
Paweł
Mnie ta relacja na pewno zmotywuje do zrobienia swojej wersji Jelcza, którą pamiętam jeszcze jako dziecko. Z czasów, kiedy przepisy pozwalały jeździć autobusom z przyczepami. Chodzi mi po głowie wersja niebieska PKS z przyczepą P01. Model bardzo wiernie oddaje rzeczywisty wygląd począwszy od "ogórkowatości", a kończąc na kurzu, zaciekach. Rewelacja. Gratuluję i czekam na kolejny model.
Pomyśl zanim pomyślisz.
- herbaciany