[Relacja] PzKpfw 38(t) - DRAFMODEL
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja] PzKpfw 38(t) - DRAFMODEL
Witajcie Forumowicze,
Mam na imię Grzegorz, ostatni swój model skleiłem ponad 20 lat temu. Od paru lat oglądałem Wasze relacje, przeglądałem inne fora modelarskie, ale pewnego dnia w Empiku zobaczyłem ten model i stwierdziłem, że to dobry czas żeby powrócić do tego pięknego hobby. Mam nadzieję, że w tej relacji wytkniecie błędy, podpowiecie rozwiązania, i że moje wypociny Wam się spodobają.
Sama wycinanka jest bardzo ładnie i porządnie wydana na kartonie ok. 180 g/m2, druk dwustronny. Sam model nieco pobrudzony z ładną teksturą imitującą efekt 3D.
Relację zacząłem na innym forum, ale nie byłem zadowolony ze swoich osiągnięć, więc zakupiłem nową wycinankę z elementami wycinanymi laserowo
Rysunki montażowe i opisy bardzo czytelnie przygotowane, a samo spasowanie części modelu doskonałe.
Zapraszam do oglądania i komentowania.
Mam na imię Grzegorz, ostatni swój model skleiłem ponad 20 lat temu. Od paru lat oglądałem Wasze relacje, przeglądałem inne fora modelarskie, ale pewnego dnia w Empiku zobaczyłem ten model i stwierdziłem, że to dobry czas żeby powrócić do tego pięknego hobby. Mam nadzieję, że w tej relacji wytkniecie błędy, podpowiecie rozwiązania, i że moje wypociny Wam się spodobają.
Sama wycinanka jest bardzo ładnie i porządnie wydana na kartonie ok. 180 g/m2, druk dwustronny. Sam model nieco pobrudzony z ładną teksturą imitującą efekt 3D.
Relację zacząłem na innym forum, ale nie byłem zadowolony ze swoich osiągnięć, więc zakupiłem nową wycinankę z elementami wycinanymi laserowo
Rysunki montażowe i opisy bardzo czytelnie przygotowane, a samo spasowanie części modelu doskonałe.
Zapraszam do oglądania i komentowania.
- Sklejacz Maciej
- x 108
O miła niespodzianka, kilka dni temu widziałem ten model w sklepie i faktycznie mnie też bardzo podobał realistyczny druk zabrudzeń i śladów eksploatacyjnych. Zastanawiałem się długo, czy go nie kupić. Teraz niespodzianka, zaczyna się relacja, więc bacznie będę się przyglądał jeśli pozwolisz.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Jasne Maciej, cieszę się, że się zainteresowałeś tą relacją. Właściwie jestem bardzo początkującym i niezbyt zręcznym modelarzem, więc model nie będzie doskonały, ale klei się go bardzo fajnie.
Trudno powiedzieć, że mam jakieś mocne strony w wykonywaniu modeli, ale sklejanie długich cienkich pasków sprawia mi trudność, więc błotniki poszły tak sobie
Trudno powiedzieć, że mam jakieś mocne strony w wykonywaniu modeli, ale sklejanie długich cienkich pasków sprawia mi trudność, więc błotniki poszły tak sobie
Ja też chętnie będę śledził, bo sam go w empiku obracałem dłuższą chwilę w dłoniach, ale ostudziły mój zapał gaski, które wydały mi się jak na wielki come back (przerwę miałem tylko ciut krótszą niż Ty... ;) ) jednak potencjalnie ciut zbyt frustrujące...
Powiadają że prawdziwa sztuka obroni się sama... Ale nie przede mną!
Rudolf, na konradusie zacząłem relację znacznie wcześniej, ale ponieważ daaaawno nie kleiłem i efekt był słaby, zakupiłem nową wycinankę i czołg idzie od nowa, już z elementami wycinanymi laserowo.
Za pierwszym razem zatrzymałem się właśnie na gąskach, bo ogniwka chociaż fajnie zaprojektowane to jest ich prawie dwieście i są malutkie. Nie mogę poświęcić za dużo czasu, więc wykonanie samych gąsek zajęłoby mi ze trzy miesiące.
W tej chwili obydwie relacje są na dokładnie tym samym etapie.
Za pierwszym razem zatrzymałem się właśnie na gąskach, bo ogniwka chociaż fajnie zaprojektowane to jest ich prawie dwieście i są malutkie. Nie mogę poświęcić za dużo czasu, więc wykonanie samych gąsek zajęłoby mi ze trzy miesiące.
W tej chwili obydwie relacje są na dokładnie tym samym etapie.
Witam, ja również pracuję nad tym modelem. Bardzo mi się spodobał i jest pierwszym modelem po 30 latach przerwy. No i jest pierwszym innym niż samoloty i okręty które kleiłem. Jak pracę będą postępowały też postaram się umieścić relację. Tobie bardzo fajnie wychodzi czekam na dalszą relację.
Pozdrawiam,
Bruus
Pozdrawiam,
Bruus
Ostatnio zmieniony wt sty 13 2015, 18:58 przez bruus, łącznie zmieniany 1 raz.