[R]Messerschmitt Me 262A-1 KA 1/33
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Dlatego warto zainwestowac te dodatkowe paredziesiat PLN ow na laserowe wregi.
Lopatki sprezarki i turbiny mozesz przeciez odpuscic i zrobic wersje uproszczone. I tak nie bedzie ich praktycznie widac, wiec chyba szkoda roboty, chyba ze nie bedziesz mogl spac jak ich nie zrobisz...
A co do skrzydel, to cos mi nie rowno lezy to gorne poszycie na poszyciu stalej krawedzi natarcia (drugie zdjecie).
I jakby troche za gruby ten uskok z poszycia gornego na krawedz natarcia na wiekszosci rozpietosci.
Powinno byc mniej wiecej tak jak jest w miejscu mocowania gondoli silnika. Reszta jest jakby za malo docisnieta przy klejeniu.
Chyba ze to gra cieni
Lopatki sprezarki i turbiny mozesz przeciez odpuscic i zrobic wersje uproszczone. I tak nie bedzie ich praktycznie widac, wiec chyba szkoda roboty, chyba ze nie bedziesz mogl spac jak ich nie zrobisz...
A co do skrzydel, to cos mi nie rowno lezy to gorne poszycie na poszyciu stalej krawedzi natarcia (drugie zdjecie).
I jakby troche za gruby ten uskok z poszycia gornego na krawedz natarcia na wiekszosci rozpietosci.
Powinno byc mniej wiecej tak jak jest w miejscu mocowania gondoli silnika. Reszta jest jakby za malo docisnieta przy klejeniu.
Chyba ze to gra cieni
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Troszkę mi się tam rozeszło, ale poprawię to klejenie, trochę tą szczelinę potęguje cień, tak bardzo to nie odstaje.laszlik pisze:..
Chyba ze to gra cieni
Co do łopatek, mam już dwie sprężarki i jedną kierownicę strug do niej, idę dalej w zaparte, nie chcę później żałować że tego nie zrobiłem.
Mam nauczkę po helldiverze, gdzie nie chciało mi się zrobić ażurowanych hamulców aerodynamicznych, a później nie mogłem patrzeć na model.