[Relacja] Trałowiec typu 207
Moderator: kartonwork
- krzysztof3city
- krzysztof3city
Cześć KAri. Tak oczywiście że obły. Odbojnica jest wokół całej jednostki. Tak po prostu wyciąłem. Dziób wypełnię litym klockiem pcv i doszlifuje do odpowiedniego kształtu. Nd wykonaniem dziobowej odbojnicy jeszcze nie myślałem. Wyjdzie w trakcie. Bo wzdłuż kadłuba będzie wklejona pół rurka pcv o odpowiedniej średnicy którą przykleję na ty wypustki na wręgach.
Krzysztof
3city
3city
Tak. Szlifowałem wręgi tak, żeby listewki przylegały największą powierzchnią.krzysztof3city pisze:Czy szlifowałeś dziobowe wręgi żeby kleić poszycie po większej powierzchni czy kleiłeś do krawędzi? Jakiego kleju używałeś? CA czy inny?
A co do klejów to do kadłuba używałem tylko CA (rzadki, średni i gęsty).
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Witam
Jeśli mogę coś doradzić w sprawie kleju to polecam ten http://plyty.fabertec.pl/Cosmofen-Plus-200g
jest to klej specjalnie dedykowany do pcv , za małe pieniądze masz tutke 200 gram a klej jest bardzo dobry , przetestowałem go , szybko schnie i działa na zasadzie rozpuszczania powierzchni stykających się , czemu spoina jest bardzo mocna , używałem tego kleju przy produkcji reklam i w modelach także , nie nadaje się do klejenia cienkiego pcv bo go rozpuści ale do kadłuba jest idealny
Pozdrawiam
Jeśli mogę coś doradzić w sprawie kleju to polecam ten http://plyty.fabertec.pl/Cosmofen-Plus-200g
jest to klej specjalnie dedykowany do pcv , za małe pieniądze masz tutke 200 gram a klej jest bardzo dobry , przetestowałem go , szybko schnie i działa na zasadzie rozpuszczania powierzchni stykających się , czemu spoina jest bardzo mocna , używałem tego kleju przy produkcji reklam i w modelach także , nie nadaje się do klejenia cienkiego pcv bo go rozpuści ale do kadłuba jest idealny
Pozdrawiam
- krzysztof3city
- krzysztof3city
Napisz do mnie na priv bo mam za mało postów aby wysyłać prywatne wiadomości , gdas1@wp.pl
- krzysztof3city