1 Projekt Rwd-25 By vanter
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
1 Projekt Rwd-25 By vanter
Witam wszystkich niedawno zacząłem praktykować modelarstwo kartonowe (żeby zabic nudę po pracy ) i nawet mi się spodobało jako swój pierwszy projekt wybrałem RWD-25 a oto moje pierwsze zdjęcia z pracy:
Prosze o wszelkie opinie i uwagi co zmienić co warto wykorzystać.
Prosze o wszelkie opinie i uwagi co zmienić co warto wykorzystać.
- Constructor
- Heinrich Kosmala
- x 169
Zmieniłem tło jeśli chodzi o jakość zdjęć to nie umiem bawić się w obróbkę zdjęć, następne zdjęcia postaram się zrobić jak najlepiej z lepszym naswietleniem
Pamiętajcie że to mój pierwszy model więc głównie skupiam się na tym jak zachowuje się kartka itp w następnym moim wybranym modelu bede już dodawał szczegóły.
Pamiętajcie że to mój pierwszy model więc głównie skupiam się na tym jak zachowuje się kartka itp w następnym moim wybranym modelu bede już dodawał szczegóły.
Miałem wcześniej coś tutaj napisać, ale zastanawiałem się i w sumie nadal się zastanawiam czy to tak na serio czy prowokacja? Tło do zdjęć bardzo ładne, ale nie widać na nim modelu, którego zresztą jest nie wiele, screeny zamiast normalnych zdjęć. Najprostsze narzędzie do wykadrowania, to wycinanie z Windowsa, więc nie potrzeba tu jakichś szczególnych umiejętności. Mam natomiast pytania, czemu ten model jest na plujce wydrukowany? Czyżby pirat? Pomijając już legalność jeśli tak, to jakość druku i papieru też raczej nie będzie taka jak kupnej wycinanki, która notabene kosztuje może 15zł w wypadku tego modelu. I co to za krzywulec wystaje z kadłuba? Drut jakiś który będzie dźwigarem skrzydeł? Jeśli tak to popraw go żeby był prosty.
Witajcie,
Camilllo - model zapewne wydrukowany stąd: http://www.modele-kartonowe.com/rwd-25/index.html Jakość druku niestety leży i kwiczy...
Lepiej by to wyglądało gdybyś vanter znalazł jakiś "niemalowany" model, bo na takie ćwiczenia w sklejaniu, przynajmniej lepiej by się to wszystko prezentowało.
Rozumiem, że chcesz vanter pochwalić się tym co sklejasz i ewentualnie poradzić się Innych w trudniejszych sprawach - zacznij więc od lepszych zdjęć bo te są baaardzo kiepskie - 1. dobre oświetlenie elementu, 2. wyłączona lampa w aparacie, 3. ...i przede wszystkim ostrość!!!
Pozdrawiam i powodzenia w modelarstwie
Camilllo - model zapewne wydrukowany stąd: http://www.modele-kartonowe.com/rwd-25/index.html Jakość druku niestety leży i kwiczy...
Lepiej by to wyglądało gdybyś vanter znalazł jakiś "niemalowany" model, bo na takie ćwiczenia w sklejaniu, przynajmniej lepiej by się to wszystko prezentowało.
Rozumiem, że chcesz vanter pochwalić się tym co sklejasz i ewentualnie poradzić się Innych w trudniejszych sprawach - zacznij więc od lepszych zdjęć bo te są baaardzo kiepskie - 1. dobre oświetlenie elementu, 2. wyłączona lampa w aparacie, 3. ...i przede wszystkim ostrość!!!
Pozdrawiam i powodzenia w modelarstwie
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"