[R/G] SPITFIRE FR.IX Kartonowy Arsenał
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R/G] SPITFIRE FR.IX Kartonowy Arsenał
Po Starze-20, z rozpędu, wziąłem się za samolot. Wybór padł na różowego spita wydanego ostatnio przez AH. Po sesji czeka mnie uzupełnienie retuszu, a potem to, co mnie boli... zamknięcie połówek kokpitu i ... niewiele przez "dziurkę" będzie widać Ale w sumie z przyjemnością mi się to kleiło, pozostaną więc miłe wspomnienia.
Ostatnio zmieniony ndz paź 22 2017, 14:53 przez Witek S., łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [R] SPITFIRE FR.IX Kartonowy Arsenał
Bardzo pięknie!
Świetne zdjęcia i ogólne wrażenie estetyczne.
Taki słoiczek Pactry w tle jakby już gdzieś widziałem... Przypadek?
Rozumiem że w słoiczku RAF Interior Green. Pasuje bez dorabiania, czy mieszasz? W Mk. Vb Zumbacha pasował idealnie.
Nie wiem, czy czasem ta przekątna poprzeczka na drzwiczkach nie powinna być czerwona.
Bardzo mnie ciekawi jak wygląda ten model po sklejeniu, bo jest dużo poprawionych elementów w stosunku do poprzednich wydań.
Kibicuję i podglądam.
Pozdro!
Świetne zdjęcia i ogólne wrażenie estetyczne.
Taki słoiczek Pactry w tle jakby już gdzieś widziałem... Przypadek?
Rozumiem że w słoiczku RAF Interior Green. Pasuje bez dorabiania, czy mieszasz? W Mk. Vb Zumbacha pasował idealnie.
Nie wiem, czy czasem ta przekątna poprzeczka na drzwiczkach nie powinna być czerwona.
Bardzo mnie ciekawi jak wygląda ten model po sklejeniu, bo jest dużo poprawionych elementów w stosunku do poprzednich wydań.
Kibicuję i podglądam.
Pozdro!
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Łom, powinien być czerwony...
albo w kolorze stalowym lub Interior Green.Sicore pisze:Łom, powinien być czerwony...
Jak Witek S. zamknie tę budę to i tak guzik będzie widać
niemniej guzik ten jest bardzo ładny
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Odnośnie łomu - czerwony jest tylko w odrestaurowanych współcześnie egzemplarzach. W czasie IIWW był generalnie stalowy lub IG. Z resztą temat koloru łomu był wałkowany na różnych forach, nie tylko modelarskich. I generalna konkluzja jest taka, że łom w modelu z epoki nie powinien być czerwony. I tego się trzymam Z pewnością czerwony byłby efektowniejszy...
Co do retuszu... Używam dwóch farbek Interior Green: Pactra i głównie Hataka. Obie w sumie pasują.
Pozdrawiam
Co do retuszu... Używam dwóch farbek Interior Green: Pactra i głównie Hataka. Obie w sumie pasują.
Pozdrawiam
Niewielkie postępy... Już wiem dlaczego nie sklejam od wielu, wielu lat samolotów... Są dla mnie za trudne A najgorsze, że wracają problemy zdrowotne z oczami
Ostatnio zmieniony ndz paź 22 2017, 14:55 przez Witek S., łącznie zmieniany 1 raz.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Jakoś nie widać na zdjęciach, żeby to było dla Ciebie za trudne...Witek S. pisze:...Już wiem dlaczego nie sklejam od wielu, wielu lat samolotów... Są dla mnie za trudne
Dzięki Heniu za miłe słowo. Na zdjęciach może i nie widać, w realu może też nie bardzo, ale... Faktem jest, że modeli ze stajni Andrzeja nie kleiłem też bardzo długo... Może więc ten potraktuję jako wprawkę i naukę sklejania Hali
Witek, nie kryguj się. Jest bardzo dobrze, przynajmniej z tego co widać.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD