[R/G] SPITFIRE FR.IX Kartonowy Arsenał
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] SPITFIRE FR.IX Kartonowy Arsenał
Lecimy dalej z PinkSpitem Nie wiem czemu, ale pewnie z własnej, nieprzymuszonej winy, musiałem w jednym segmencie zrobić nacięcia... Po zrobieniu i przyklejeniu skrzydeł nie powinno być to widoczne... Spicio ma już aparat fotograficzny w okienku
Ostatnio zmieniony ndz paź 22 2017, 14:56 przez Witek S., łącznie zmieniany 1 raz.
Genialne, genialne. od dawna szukałem, bo te upychacze dentystyczne są za małe. Teraz tylko czekać, aż do sklepu wrócą.
Ołówki do wytłaczania dają radę
Zamówione już są następne, o większych średnicach: http://www.cake-land.pl/pl/p/Zestaw-do- ... nia-KULE/3
Zamówione już są następne, o większych średnicach: http://www.cake-land.pl/pl/p/Zestaw-do- ... nia-KULE/3
Ostatnio zmieniony ndz paź 22 2017, 14:56 przez Witek S., łącznie zmieniany 1 raz.
Nad PinkSpitem pracuję, bawię się z kształtowaniem krawędzi usterzenia. Dzisiaj chcę pokazać kolejne kulki ułatwiające kształtowanie wypukłości i łuków.
Takie coś dzisiaj pocztą przyszło:
No i mam teraz fajny komplecik
Takie coś dzisiaj pocztą przyszło:
No i mam teraz fajny komplecik
Ostatnio zmieniony ndz paź 22 2017, 14:57 przez Witek S., łącznie zmieniany 1 raz.
Serdecznie dziękuje, te maluchy to mam bo do scrapbookingu sa używane ale te duże to samo fajne i podkładki jakby pasujące do tego mają . Warte zainteresowania.
Wietrzny Bosman
"Gaciowego" Spita ciąg dalszy. Postęp niewielki, ale przy kształtowaniu krawędzi miałem ogromną i przyjemną zabawę. Może nie jest to jeszcze ideał do jakiego zmierzam, ale przy następnych modelach lotniczych będzie lepiej. Udało mi się dobrać też kolor retuszu i jestem po pierwszych próbach na sterze kierunku. Wygląda to zadowalająco i tego będę się trzymać
Złożyłem do kupy szkielet skrzydeł i z kronikarskiego obowiązku oczywiście zamieszczam jego fotkę
Złożyłem do kupy szkielet skrzydeł i z kronikarskiego obowiązku oczywiście zamieszczam jego fotkę
Ostatnio zmieniony ndz paź 22 2017, 14:57 przez Witek S., łącznie zmieniany 1 raz.