[R] URSUS C45 i C451 - 1:25 na bazie MODELIKa
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Sklejacz Maciej
- x 110
Re: URSUS C45 i C451 - 1:25 na bazie MODELIKa
Super, fantastyczna galeria no i model oczywiście o czym mówiłem już wcześniej.
Podziwiam i pozdrawiam
Podziwiam i pozdrawiam
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Jak zwykle świetny model
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
Rewelacyjnie sklejony i pięknie pokazany model. Teraz jeszcze zdjęcie w czasie orki na polu i już będzie wszystko. Gratulacje.
Świetnie wykonany model, gratuluję. Bardzo podoba mi się kolor i "brudzenie" opon.
Musi być jednak jakaś krytyka ale jedyne co mi się rzuciło na oczy to ten zielony kominek, który sprawia wrażenie jakby papier był delikatnie pozałamywany podczas zwijania, co dało w efekcie przekrój nie idealnie okrągły. A może to tylko refleksy świetlne.
Musi być jednak jakaś krytyka ale jedyne co mi się rzuciło na oczy to ten zielony kominek, który sprawia wrażenie jakby papier był delikatnie pozałamywany podczas zwijania, co dało w efekcie przekrój nie idealnie okrągły. A może to tylko refleksy świetlne.
Witajcie,
bardzo gorąco dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa oraz za odwiedzanie moich relacji Zauważyłem, że to już moje 10 lat na tym forum, mam więc nadzieję, że uda mi się do końca roku skończyć projekt URSUSów, co by mogły stać się jubileuszowymi modelami
Dzięki jeszcze raz
Jest oczywiście jeszcze kilka takich rzeczy, z których nie jestem zadowolony, ale niestety w większości wypadków było za późno, żeby poprawiać. Trzeba tylko na przyszłość wyciągnąć wnioski i nie popełniać tych samych błędów
Tym razem model dostał stalowe koła, które specjalnie do tego modelu opracowałem. Żeby nie marnować przeznaczonego na to czasu, Zainteresowani, modele tych kół mogą pobrać ze strony MODELIKa, na stronie opracowania URSUSów C45/C451, w zakładce "Załączniki".
https://modelik.pl/product_info.php?pro ... 0a5c5ee107
Skleja się je całkiem przyjemnie, choć chwilę nad nimi trzeba spędzić
Jako, że 3 zdjęcia mojego URSUSa na stalowych kołach już Wam pokazałem (w zabarwieniu historycznym) ;), a poprzednia galeria nie ukrywała żadnych szczegółów modelu, teraz postanowiłem troszkę urozmaicić zdjęcia i wyszła taka galeria nocna.
Pozdrawiam Serdecznie
bardzo gorąco dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa oraz za odwiedzanie moich relacji Zauważyłem, że to już moje 10 lat na tym forum, mam więc nadzieję, że uda mi się do końca roku skończyć projekt URSUSów, co by mogły stać się jubileuszowymi modelami
Dzięki jeszcze raz
Oczywiście refleksy świetlne tylko uwydatniły te załamania. Występują one rzeczywiście, choć widać je tylko pod pewnym kątem oświetlenia - na zdjęciach jednak zawsze wszystko widać znacznie lepiej. Nie chciałem już go odrywać, bo więcej bym poczynił szkód niż przyniosłoby to pożytku.Tempest pisze: Musi być jednak jakaś krytyka ale jedyne co mi się rzuciło na oczy to ten zielony kominek, który sprawia wrażenie jakby papier był delikatnie pozałamywany podczas zwijania, co dało w efekcie przekrój nie idealnie okrągły. A może to tylko refleksy świetlne.
Jest oczywiście jeszcze kilka takich rzeczy, z których nie jestem zadowolony, ale niestety w większości wypadków było za późno, żeby poprawiać. Trzeba tylko na przyszłość wyciągnąć wnioski i nie popełniać tych samych błędów
Tym razem model dostał stalowe koła, które specjalnie do tego modelu opracowałem. Żeby nie marnować przeznaczonego na to czasu, Zainteresowani, modele tych kół mogą pobrać ze strony MODELIKa, na stronie opracowania URSUSów C45/C451, w zakładce "Załączniki".
https://modelik.pl/product_info.php?pro ... 0a5c5ee107
Skleja się je całkiem przyjemnie, choć chwilę nad nimi trzeba spędzić
Jako, że 3 zdjęcia mojego URSUSa na stalowych kołach już Wam pokazałem (w zabarwieniu historycznym) ;), a poprzednia galeria nie ukrywała żadnych szczegółów modelu, teraz postanowiłem troszkę urozmaicić zdjęcia i wyszła taka galeria nocna.
Pozdrawiam Serdecznie
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
Piękny model, bardzo ciekawa prezentacja. Gratulacje!
Pozdrawiam
Darek
Darek
Oczywiście model wiadomo, jak zawsze w Twoim przypadku
Ale prezentacja ciekawa, możesz zrobić zdjęcie "z daleka" tak żeby bylo widać jak poustawialeś tło, lampy etc?
Ale prezentacja ciekawa, możesz zrobić zdjęcie "z daleka" tak żeby bylo widać jak poustawialeś tło, lampy etc?
mnie także bardzo się podoba Twoje dzieło
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Witajcie,
dziękuję Wam bardzo serdecznie za pozytywne wpisy. Zawsze fajnie wiedzieć, że to co zrobisz się podoba
Bardzo motywuje to do dalszej pracy
Oczywiście w pomieszczeniu musi być całkowita ciemność, uważamy tylko, żeby nie oświetlić tylnej ścianki (co można sobie ułatwić powiększając powierzchnie tła) i żeby mniej więcej równomiernie oświetlić cały model. Im więcej prób tym lepiej Oczywiście aparat odpalamy z samowyzwalacza
Pozdrawiam
dziękuję Wam bardzo serdecznie za pozytywne wpisy. Zawsze fajnie wiedzieć, że to co zrobisz się podoba
Bardzo motywuje to do dalszej pracy
Łatwiej w tym przypadku było mi zrobić rysunek tego wszystkiego:micek pisze:...możesz zrobić zdjęcie "z daleka" tak żeby bylo widać jak poustawialeś tło, lampy etc?
Oczywiście w pomieszczeniu musi być całkowita ciemność, uważamy tylko, żeby nie oświetlić tylnej ścianki (co można sobie ułatwić powiększając powierzchnie tła) i żeby mniej więcej równomiernie oświetlić cały model. Im więcej prób tym lepiej Oczywiście aparat odpalamy z samowyzwalacza
Pozdrawiam
Moje relacje:
UKOŃCZONE:
W BUDOWIE:
UKOŃCZONE:
W BUDOWIE: