[G] Mirege III - wyd. WAK
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[G] Mirege III - wyd. WAK
Witajcie.
Tym razem postanowiłem nieco zmienić tematykę.
Od dłuższego czasu miałem ochotę na wykonanie odrzutowca i nadarzyła się okazja.
Dość prowokacyjnie pootwierałem hamulce aerodynamiczne, chociaż nie jestem pewien, czy było to możliwe w ciasnej pętli w jakiej ma być ustawiony płatowiec w locie. Na podstawce będzie już zgodnie z wychylonymi lotkami i klapami.
Opowiem o dość fajnym zdarzeniu. Ogłosiłem prośbę o odstąpienie pilotów odrzutowców z 1:32. Zgłosił się pewien ktoś, który okazał się, zupełnie przypadkowo autorem projektu tj. Rafałem Ciesielskim. Dzięki Rafał za pilotów.
Przy okazji ponawiam prośbę, czy ktoś może odstąpić jeszcze pilota odrzutowca, najlepiej ze dwóch.
Pewnie się domyślacie, kogo Mirage będzie miał do pary…
Tym razem postanowiłem nieco zmienić tematykę.
Od dłuższego czasu miałem ochotę na wykonanie odrzutowca i nadarzyła się okazja.
Dość prowokacyjnie pootwierałem hamulce aerodynamiczne, chociaż nie jestem pewien, czy było to możliwe w ciasnej pętli w jakiej ma być ustawiony płatowiec w locie. Na podstawce będzie już zgodnie z wychylonymi lotkami i klapami.
Opowiem o dość fajnym zdarzeniu. Ogłosiłem prośbę o odstąpienie pilotów odrzutowców z 1:32. Zgłosił się pewien ktoś, który okazał się, zupełnie przypadkowo autorem projektu tj. Rafałem Ciesielskim. Dzięki Rafał za pilotów.
Przy okazji ponawiam prośbę, czy ktoś może odstąpić jeszcze pilota odrzutowca, najlepiej ze dwóch.
Pewnie się domyślacie, kogo Mirage będzie miał do pary…
Re: [G] Mirege III - wyd. WAK
Nie no, znowu Art wstawia jakieś kolorowe rendery. To nie może być z papieru
Nu Panie Art,
opowieść sama się rodzi:
polski żyd w kolorowym francuzie nad słonecznym kibucem mknie...
bratnie pozdrowienie i gratulacje prosto z pomorza
opowieść sama się rodzi:
polski żyd w kolorowym francuzie nad słonecznym kibucem mknie...
bratnie pozdrowienie i gratulacje prosto z pomorza
- The Truth is…?
- …that there is no Truth. There is only an agreement about it.
- …that there is no Truth. There is only an agreement about it.
Rzeknę krótko: kurdebalans ale bajer!
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Jeden z najpiękniejszych odrzutowców jednosilnikowych jakie zbudowano według mojej opinii, sklejony w sposób niepozostawiający złudzeń co do tego jak wygląda perfekcyjny model w standardzie. Ale jedna sprawa mi nie gra - ten pilot w kabinie jest przymały. To jest figurka w 1:32?
Pozdro!
Jacob
Pozdro!
Jacob
Dziękuję Panowie.
Jacob, czy to jest standard?, zapodałeś pojęcie jako "granat" z wyciągniętą już zawleczką, w kontekście innej dyskusji na tym forum
Tak, piloci są ze skali 1:32 ale stareńcy, sprzed wielu lat. Nie udało mi się zdobyć "nowszych", a nie za bardzo chciałem wydawać na nich 3 x tyle kasy, co na cały model.
Jacob, czy to jest standard?, zapodałeś pojęcie jako "granat" z wyciągniętą już zawleczką, w kontekście innej dyskusji na tym forum
Tak, piloci są ze skali 1:32 ale stareńcy, sprzed wielu lat. Nie udało mi się zdobyć "nowszych", a nie za bardzo chciałem wydawać na nich 3 x tyle kasy, co na cały model.
Nie strasz Art , że teraz trzeba tak uważać z pojęciem model w standardzie. Może nie stygmatyzujmy tak mocno tego pojęcia, ale broń Boże nie chcę rozpoczynać tutaj dyskusji. W razie czego napiszę w dedykowanym wątku chociaż czuję się najmniej kompetentny w sprawie standardu. Przyjmijmy zatem, że jestem w tym temacie totalnym dyletantem i tak sobie tutaj napisałem niezobowiązująco standard jako bezdenny ignorant
A z rzeczy na temat, model ekstra. Cieszę się, że go popełniłeś bo dzięki Twojej robocie wiem już co można z niego wycisnąć
A z rzeczy na temat, model ekstra. Cieszę się, że go popełniłeś bo dzięki Twojej robocie wiem już co można z niego wycisnąć
Zajebisty Miraaażżż Art I model i samolot Jak to wypowiedział się jeden z żydowskich pilotów - ostatni używany w Izraelu myśliwiec, w którym naprawdę odczuwało się przyjemność z latania bo po nim to już fly-by-wire...
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
- Szydercza Gała
- x 169
No i fajnie jest, pstrokato i oczojebnie do wypęku On sie aż prosi o jakiś wyciek płynu hydraulicznego i trochę typowego lotniczego syfu tu i tam... Przyznaj się zalakierowany jest pewnie do konsystencji betonu, więc spokojnie mógłbyś się z nim trochę pobawić
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!