Ech , chyba rzucę Diablo w diabły i wezmę się znowu za klejenie... Martez - super robota . Oby tak dalej... Co do linek - próbowałeś strunę od gitary ??? Najcieńsza ( E1 ??) od gitary elektrycznej jest chyba cieńsza od nici. Dodatkowym plusem jest to ,że jest sztywna, minus - cały czas będzie za gruba jak na tę skalę ...
Struny nie brałem pod uwage - nigdy nie grałem na gitarze:D ale poszukam:) tyle, ze jak jest taka sztywna, nie bede mógł jej nawinąć i użyć przy takim dźwigu.. muszę się rzeczywiście rozejrzeć za innymi materiałami...
Obecnie korzystam wyłacznie z relingów foto, doklejając ewentulanie dodatkowe słupki. Jeszcze nie dojrzałem do własnej produkcji.. a moze po prostu nie chce mi sie?
Na razie tempo spadło - szukam dobrego materiału na tylny maszt.. niestety nie zaopatrzyłem się w trzcine ani trawke.. a posiadane przeze mnie patyczki są sporo za grube - w ostateczności oszlifuję jakis, ale póki co, wolę poszukać czegoś "gotowego"
W związku z tym wolne moce przerobowe skierowałem do wykańczania HOODa i Grafa Spee - relingi, flagsztoki, drobne elementy z drutu - chciałbym już na stałe odstawić te okręty na półkę..