[G] Holk Gdański z 1400 r. - MM 3/2003 1:100
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[G] Holk Gdański z 1400 r. - MM 3/2003 1:100
Dzień dobry.
Przedstawiam galerię Holka Gdańskiego z Małego Modelarza. Model został zwaloryzowany. Zastosowałem fornirowe pokłady, dodałem trochę ładunku na pokład uplastyczniłem zejściówkę w kasztelu rufowym, zmieniłem nieco olinowanie i dodałem kilka detali.
W modelu skopałem niestety poszycie denne, zwłaszcza w dziobowej części i jest kilka pomyłek przy olinowaniu. Ale za to sporo się nauczyłem, co może się przydać przy kolejnych modelach Przepraszam za nieostre fotki, ale chyba mój aparat już dogorywa.
Na koniec jeszcze dwie fotki ze wspólnego rejsu z Kogą Elbląską, też z MM.
Przedstawiam galerię Holka Gdańskiego z Małego Modelarza. Model został zwaloryzowany. Zastosowałem fornirowe pokłady, dodałem trochę ładunku na pokład uplastyczniłem zejściówkę w kasztelu rufowym, zmieniłem nieco olinowanie i dodałem kilka detali.
W modelu skopałem niestety poszycie denne, zwłaszcza w dziobowej części i jest kilka pomyłek przy olinowaniu. Ale za to sporo się nauczyłem, co może się przydać przy kolejnych modelach Przepraszam za nieostre fotki, ale chyba mój aparat już dogorywa.
Na koniec jeszcze dwie fotki ze wspólnego rejsu z Kogą Elbląską, też z MM.
Re: [G] Holk Gdański z 1400 r. - MM 3/2003 1:100
Pięknie zrobiony model, szkoda tylko że są takie różnice kolorów na burtach.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Przyłączam się do gratulacji!
Ładny, ładny. Żagiel i olinowanie bardzo mi się podoba. No i bambetle na pokładzie, i łódka.I pokłady. No po prostu dobra praca.
Kolory - cały urok kartonówek.
Miejscami jakby wręgi mocniej odciśnięte na poszyciu - na rufie (wodnica?).
pzdr Grzegorz
Kolory - cały urok kartonówek.
Miejscami jakby wręgi mocniej odciśnięte na poszyciu - na rufie (wodnica?).
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Hastur GRATKI po stokroć,
nie bądź taki, przy następnym załóż relacyjkę ;) bo relacja jest jak serial, a wiadomo bez seriali ludzie giną.
jeszcze raz gratki, jest za co.
nie bądź taki, przy następnym załóż relacyjkę ;) bo relacja jest jak serial, a wiadomo bez seriali ludzie giną.
jeszcze raz gratki, jest za co.
- The Truth is…?
- …that there is no Truth. There is only an agreement about it.
- …that there is no Truth. There is only an agreement about it.
Bardzo fajnie zrobiony model, lata temu też bawiłem się żaglowcami widać ogrom włożonej pracy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dziękuję Panowie! Motywujecie do dalszej pracy.
Co do różnic kolorów na burtach, to o tyle zabawne że wszystkie burty były na tym samym arkuszu, więc różnica wynika prawdopodobnie z chęci jakiegoś wycieniowania koloru, które chyba się nie udało. No, ale to model sprzed 14 lat...
gk, tak trochę się odcisnęło na rufie (mój babol) i trochę na dziobie (mój babol + problem ze spasowaniem). Następny będzie lepszy.
Diogenes, relacja? Czemu nie, pewnie za czas jakiś coś potnę ;)
Co do różnic kolorów na burtach, to o tyle zabawne że wszystkie burty były na tym samym arkuszu, więc różnica wynika prawdopodobnie z chęci jakiegoś wycieniowania koloru, które chyba się nie udało. No, ale to model sprzed 14 lat...
gk, tak trochę się odcisnęło na rufie (mój babol) i trochę na dziobie (mój babol + problem ze spasowaniem). Następny będzie lepszy.
Diogenes, relacja? Czemu nie, pewnie za czas jakiś coś potnę ;)
Bardzo ładna praca, też mi się podoba . Gratulacje
Pozdrawiam kartoniarzy.