[R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Witam, prace nad modelem cały czas idą do przodu w chwili obecnej autobus do okola cały oklejony panelami, teraz pora na wykończenie wnętrza zamknięcie dachem i postawić go na koła. Przednia szyba na zdjęciach przymierzona na razie na sucho.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Witam, dziś zdjęcie nowo wykonanego fotelika z tyłu na zdjęciu stary fotelik a ten bliżej nowy wykonany, mam nadzieje że podoba się lepiej ;)
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Witam , pomalutku do przodu krzesełka praktycznie wszystkie na swoich miejscach jeszcze zostały ostatnie sztuki do zrobienia, później reszta wyposażenia wnętrza i zamykamy autobus dachem ;)
Strasznie dużo szkła... dach będzie wyzwaniem. Masz już jakiegoś "koncepta"?
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Podziwiam, zwłaszcza że niedawno Czechowice wprowadziły 4 sztuki najnowszej generacji. Miałem okazję pooglądać to cudo jeszcze na zajezdni. Musze przyznać coś pięknego. Gdyby były potrzebne zdjęcia jakichś detali, pisz postaram się pomóc.
Świetny motyw jest w tych autobusach, w miejscu dla wózka/inwalidy, na ściance Solaris też montuje "tapetę" w bajkowe klimaty dla najmłodszych i bardzo ciekawie to wygląda ;)
Świetny motyw jest w tych autobusach, w miejscu dla wózka/inwalidy, na ściance Solaris też montuje "tapetę" w bajkowe klimaty dla najmłodszych i bardzo ciekawie to wygląda ;)
Ukończone:
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć
Pozdrawiam Michał
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć
Pozdrawiam Michał
Koncept dachu już jest, nawet jest zaprojektowany ale jak wyjdzie w praktyce to się dopiero okaże ;)
Co do zdjęć to mam wystarczają, dzięki uprzejmości PKM Sosnowiec która mnie wpuściła i pozwoliła pstrykać do woli ;)
Co do zdjęć to mam wystarczają, dzięki uprzejmości PKM Sosnowiec która mnie wpuściła i pozwoliła pstrykać do woli ;)
- pawelelka77
- x 108
Witaj!
Od początku podglądam Twoje zmagania z solarisem i w zasadzie wyczekiwałem tego momentu. Autobus w tej skali będzie miał spore rozmiary no i sporo ciężkiego kartonu. Twoje panele szybowe wyglądają bardzo realistycznie ale zastanawia mnie czy pod wpływem ciężaru dachu nie ulegną one pofałdowaniu? Zapewne masz to już przemyślane dlatego z zaciekawieniem będę przyglądał się dalej. Trzymam kciuki!
Od początku podglądam Twoje zmagania z solarisem i w zasadzie wyczekiwałem tego momentu. Autobus w tej skali będzie miał spore rozmiary no i sporo ciężkiego kartonu. Twoje panele szybowe wyglądają bardzo realistycznie ale zastanawia mnie czy pod wpływem ciężaru dachu nie ulegną one pofałdowaniu? Zapewne masz to już przemyślane dlatego z zaciekawieniem będę przyglądał się dalej. Trzymam kciuki!
Cześć.
Podglądam również.
Jak dla mnie projekt jest dość przemyślany i o dach bym się nie obwiał.
Fakt jest faktem. Szklarnia jak malowana ( bez urazy tomo 11 ). Mimo Wszystko całość prezentuje się smakowicie
Kawał dobrego modelu.
Zaglądając tutaj jestem spokojny o "wieczko"
Kibicuję
Podglądam również.
Jak dla mnie projekt jest dość przemyślany i o dach bym się nie obwiał.
Fakt jest faktem. Szklarnia jak malowana ( bez urazy tomo 11 ). Mimo Wszystko całość prezentuje się smakowicie
Kawał dobrego modelu.
Zaglądając tutaj jestem spokojny o "wieczko"
Kibicuję
Pozdrawiam,
Karol
Karol
Mam do was pytanie jakiego najlepiej użyć drutu do poręczy, zależy mi żeby w miarę łatwo się formował ale był w miarę prosty. Próbowałem miedzianym ale ciężko go doprowadzić do idealnie prostego.
Mosiężny - też miękki, ale w sklepach modelarskich znajdziesz proste metrowe kawałki.