[R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Solaris Urbino IV 1:25 Projekt własny
Cześć.
W kwestii poręczy - druty cynowe nadają się jak najbardziej. Są dostępne w różnych średnicach. Bardzo łatwo je kształtować, żeby mieć idealnie prosty odcinek wystarczy przerolować taki drucik na płaskiej twardej nawierzchni za pomocą innej płaskiej powierzchni. Ja stosowałem je w dużej ilości w Jelczu. Tak poza tym, elegancko ten autobus Ci wychodzi
Pozdrawiam!
W kwestii poręczy - druty cynowe nadają się jak najbardziej. Są dostępne w różnych średnicach. Bardzo łatwo je kształtować, żeby mieć idealnie prosty odcinek wystarczy przerolować taki drucik na płaskiej twardej nawierzchni za pomocą innej płaskiej powierzchni. Ja stosowałem je w dużej ilości w Jelczu. Tak poza tym, elegancko ten autobus Ci wychodzi
Pozdrawiam!
Witam po kilku próbach z poręczami postanowiłem użyć drutu miedzianego jak dla mnie najlepiej się kształtował a i najłatwiej było go wyprostować.
Tym czasem prace wykończeniowe przy wnętrzu oraz pomalutku zaczynam zamykać te pudełko od góry, można powiedzieć że jestem już na finiszu ;)
Tym czasem prace wykończeniowe przy wnętrzu oraz pomalutku zaczynam zamykać te pudełko od góry, można powiedzieć że jestem już na finiszu ;)
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Idealne proste poręczne, osie itp. wychodzą z prętów węglowych, ale nie da się ich kształtować. Do kupienia na all.....
w trakcie: SM 03
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
gotowe: CWS T-1; ISU-122; Jagdpanzer IV Ausf.F; Leopard A4; Mercedes Benz L 3000; Mk.VIII-CROMWELL IV, PzKpfw II Ausf.C; PzKpfw III Ausf.M; PzKpfw V Panthera Ausf.G; PzKpfw VI Tiger I; SdKfz 7-2; SdKfz 234-2 PUMA; SG-122; Sturmgeschutz IV (SdKfz 163); Mazur D-350; T-28
KRAZ 255B; T-70; 4TP; Px 29; T-34
Takich prętów użyłem tam gdzie nie trzeba zaginać, są świetne łatwo się je też szlifuje po ucięciu.
Skończone- SU45, Jelcz Vecto, ET22, Neoplan CITYLINER N 1216 HD, Lokomotywa SP45, Ghostbusters ECTO-1A
Solaris na ostatniej prostej ;) zostały jeszcze tylko koła i może wyjeżdżać na trasę. Dach jeszcze przed malowaniem końcowym więc jeszcze zanim na trasę musi podjechać na lakiernie.
Szkoda że nie za wiele widać na tym zdjęciu. Raz że niezbyt duże, dwa że ciemne, trzy że nieostre...
Weź no pokaż to dzieło jak należy. ;)
Weź no pokaż to dzieło jak należy. ;)
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
Jak wkleisz drzwi z założonym dachem?
Witam, zdjęcia robione na szybko dlatego tak mi wychodzą, co do drzwi tu najprawdopodobniej wkleję je otwarte więc nie będzie problemu.
Tym czasem mała przymiarka przedniego koła.
Tym czasem mała przymiarka przedniego koła.