[R] 1:25 FSC Żuk A11B wyd. Modelik
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R] 1:25 FSC Żuk A11B wyd. Modelik
Witam,
pierwszy post na forum i pierwsza relacja.
Czytam sobie to forum chyba od lutego i czytam, ale przychodzi taki dzieñ kiedy człowiek chce się nauczyć czegoś więcej. Więc zaczynam się dzielić swoimi wypocinami i czekam na konstruktywną krytykę.
Od razu uprzedzam, że to dopiero drugi model kartonowy, który sklejam, więc raczej nie będzie fajerwerków
Do tej pory zrobiłem część ramy podwozia. Teownik jest trochę krzywy i belka skrzyni biegów chyba za gruba, ale jeszcze zastanawiam się nad podmianą na nową.
Model będzie malowany i w niektórych elementach na pewno przerabiany, chociażby zbiornik paliwa.
Wersja według wycinanki
Wersja jaką uda mi się wyrzeźbić, prawdopodobnie za kilka dni będzie wrzucona na forum.
Zapraszam do komentowania
pierwszy post na forum i pierwsza relacja.
Czytam sobie to forum chyba od lutego i czytam, ale przychodzi taki dzieñ kiedy człowiek chce się nauczyć czegoś więcej. Więc zaczynam się dzielić swoimi wypocinami i czekam na konstruktywną krytykę.
Od razu uprzedzam, że to dopiero drugi model kartonowy, który sklejam, więc raczej nie będzie fajerwerków
Do tej pory zrobiłem część ramy podwozia. Teownik jest trochę krzywy i belka skrzyni biegów chyba za gruba, ale jeszcze zastanawiam się nad podmianą na nową.
Model będzie malowany i w niektórych elementach na pewno przerabiany, chociażby zbiornik paliwa.
Wersja według wycinanki
Wersja jaką uda mi się wyrzeźbić, prawdopodobnie za kilka dni będzie wrzucona na forum.
Zapraszam do komentowania
Ostatnio zmieniony ndz kwie 29 2018, 21:19 przez Grillu, łącznie zmieniany 3 razy.
- Sklejacz Maciej
- x 109
Re: [R] 1:25 FSC Żuk A11B wyd. Modelik
Witaj...
Ze zdjęciami krucho trochę. no może trochę bardziej niż trochę. Zostaw photobucketa swojemu losowi. Poszukaj innych hostingów.
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia.
Ze zdjęciami krucho trochę. no może trochę bardziej niż trochę. Zostaw photobucketa swojemu losowi. Poszukaj innych hostingów.
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Oj tak, jak najbardziej...Sklejacz Maciej pisze: ↑ndz kwie 29 2018, 16:24 Ze zdjęciami krucho trochę. no może trochę bardziej niż trochę.
Teraz powinno być lepiej, niby wcześniej też widziałem wrzucone zdjęcia, ale cóż photobucket żyje według swoich praw.
Zatem witaj Grillu.
Skoro to drugi model kartonowy to dlaczego go malujesz?
Dlaczego Żuk? Twoje zainteresowania to samochody?
Rama wygląda na dobrze sklejoną i trzymającą kąty.
Zdjęcia słabe. Absolutny brak światła. Z lampą?
Powinieneś poprawić foto.
Mata wygląda na więcej niż drugi model
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Dlaczego maluję? Pomijając fakt, że autor sam zaleca malowanie, to wiem, że będę sporo szlifował, aby nie był zbyt kanciasty.
Wybrałem żuka, ponieważ sam posiadam stare autko(volkswagena) i jakoś czuję do nich sympatię.
Zdjęcia rzeczywiście słabe, postaram się robić zdjęcia na dwie lampy po bokach
Tak, mata może tak wyglądać, bo było mnóstwo prób nauki cięcia, zwłaszcza prób z ujarzmieniem cyrkla
Wybrałem żuka, ponieważ sam posiadam stare autko(volkswagena) i jakoś czuję do nich sympatię.
Zdjęcia rzeczywiście słabe, postaram się robić zdjęcia na dwie lampy po bokach
Tak, mata może tak wyglądać, bo było mnóstwo prób nauki cięcia, zwłaszcza prób z ujarzmieniem cyrkla
Cześć.
Trzymam kciuki bo model jest niestety wymagający. Zbudowanie go bez malowania jest praktycznie ( jak dla mnie jeszcze ) niemożliwe.
Z drugiej strony jest świetną bazą do wszelakiego rodzaju testów. Ja np.: mimo wszystko zrobiłem w swojej wersji otwierane drzwi ( co z tego co pamiętam było raczej odradzane ).
To co pokazałeś poza lepszymi zdjęciami wydaje się być złożone właściwie. Kibicuję i zasiadam na widowni.
W razie "w" dysponuję jeszcze jakimiś fotkami z mojej budowy.
Trzymam kciuki bo model jest niestety wymagający. Zbudowanie go bez malowania jest praktycznie ( jak dla mnie jeszcze ) niemożliwe.
Z drugiej strony jest świetną bazą do wszelakiego rodzaju testów. Ja np.: mimo wszystko zrobiłem w swojej wersji otwierane drzwi ( co z tego co pamiętam było raczej odradzane ).
To co pokazałeś poza lepszymi zdjęciami wydaje się być złożone właściwie. Kibicuję i zasiadam na widowni.
W razie "w" dysponuję jeszcze jakimiś fotkami z mojej budowy.
Pozdrawiam,
Karol
Karol
Zbiornik paliwa przygotowany, trochę pracy było i nie powala na zdjęciach, ale w rzeczywistości efekt mnie zadowala. Na razie nie będzie montowany, dopiero po montażu kół, żeby maksymalnie go wysunąć i pokazać oglądającym
do wydłubania sugerowałem się zdjęciami z aukcji pod tym linkiem
https://sprzedajemy.pl/zbiornik-paliwa- ... nr47962242
i wymiarami znalezionymi w jakimś sklepie 83x55x20cm z tego co pamiętam (wymiar z kołnierzem)
A tutaj mamy biednego żuczka z dobrze widocznym podwoziem, którym będę się sugerował przy montażu m.in. baku
Następne w kolejce są resory. Te z wycinanki mają 8 piór, natomiast ja znalazłem zdjęcia na 12 (wersja starsza) i 5 (nowsza wzmocniona).
Dodam też od siebie wieszaki resoru, bo całkowicie ich brakuje i będę źle spał jak ich nie zrobię
do wydłubania sugerowałem się zdjęciami z aukcji pod tym linkiem
https://sprzedajemy.pl/zbiornik-paliwa- ... nr47962242
i wymiarami znalezionymi w jakimś sklepie 83x55x20cm z tego co pamiętam (wymiar z kołnierzem)
A tutaj mamy biednego żuczka z dobrze widocznym podwoziem, którym będę się sugerował przy montażu m.in. baku
Następne w kolejce są resory. Te z wycinanki mają 8 piór, natomiast ja znalazłem zdjęcia na 12 (wersja starsza) i 5 (nowsza wzmocniona).
Dodam też od siebie wieszaki resoru, bo całkowicie ich brakuje i będę źle spał jak ich nie zrobię
Cześć
Kibicuje budowie. To był jeden z moich pierwszych modeli jakie skleiłem. Nawet czasami chodzi mi po głowie żeby go jeszcze raz popełnić.
A propo nazwy to jest żukA111 nie A11b. Miedzy nimi jest kilka różnic choć może mało istotnych. Gdybyś chciał jakieś zdjęcia to służe pomocą. Mam w posiadaniu a11B rocznik 90'.
Kibicuje budowie. To był jeden z moich pierwszych modeli jakie skleiłem. Nawet czasami chodzi mi po głowie żeby go jeszcze raz popełnić.
A propo nazwy to jest żukA111 nie A11b. Miedzy nimi jest kilka różnic choć może mało istotnych. Gdybyś chciał jakieś zdjęcia to służe pomocą. Mam w posiadaniu a11B rocznik 90'.
I przewróciłeś prawdziwego żuka, żeby zrobić model???
Kibicuję dalszej budowie
Kibicuję dalszej budowie
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska