[R]Elektrowóz EU07 Angraf
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R]Elektrowóz EU07 Angraf
Witam wszystkich! Po dość długiej (10lat) przerwie w modelarstwie powracam z modelem EU07. Nie spodziewajcie się masochistycznej dokładności modelu chciałbym go ukończyć w około rok. Na dobry początek to co udało się już osiągnąć przedstawię na zdjęciach:
W ramach powrotu do modelarstwa kupiłem kompresor, aerograf i matę samogojącą A3(nie Olfa tylko innej firmy)
W ramach powrotu do modelarstwa kupiłem kompresor, aerograf i matę samogojącą A3(nie Olfa tylko innej firmy)
Ostatnio zmieniony ndz sie 26 2018, 14:48 przez metio, łącznie zmieniany 3 razy.
Papier jest najszlachetniejszym tworzywem modelarskim.
-
- x 1
Re: [R]Elektrowóz EU07 Angraf
Jeśli jeszcze nie zrobiłeś, to zrób ksero lub skany. Przydadzą się.
- Heinrich Kosmala
- x 169
A gdzie te zdjęcia? U mnie nic się nie chce otworzyć...
Plan ambitny, jak na powrót. Model jest wymagający i wymaga kopii zapasowe, albo 2 wycinanek. Kibicuję Ci z całego serca, jako kolejarz.
Tylko co się stało z fotkami???
Tylko co się stało z fotkami???
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Witam! Dziwi mnie problem ze zdjęciami, u mnie wyświetla normalnie. Być może trzeba poczekać aż się załadują. Co do ksera, na razie zrobiłem xero wręg nad kabiną ponieważ w wycinance są tylko na jedną stronę.
Na czarnym forum ktoś pisał o brakach w wózkach ale tym będę martwił się jak do nich dojdę.
Na czarnym forum ktoś pisał o brakach w wózkach ale tym będę martwił się jak do nich dojdę.
Ostatnio zmieniony ndz sie 26 2018, 21:39 przez metio, łącznie zmieniany 2 razy.
Może zapodaj padło, bo mam wciąż "Przekroczono limit czasu połączenia"...
- Heinrich Kosmala
- x 169
Ze zdjęciami jest zdecydowanie coś „nie tak” - u mnie pokazuje – „strona nie istnieje“...
Zmieniłem serwer, sprawdźcie teraz.
Działa ;)
Pragnę polecić wszystkim sklejaczom tego modelu aby usztywnić konstrukcję pulpitu kątownikami- w wersji zaproponowanej przez Autora są zbyt wiotkie i nie ma jak ich przykleić do podłogi w kabinie.I jak już jesteśmy w kabinie to zwróćcie uwagę że w wycinance są tylko 2 fotele trzeba dorobić żeby instruktor maszynista podczas kontroli miał na czym usiąść. Proszę Was o informację czy zdjęcia się już wyświetlają.