Witam
Model ukończony pół roku temu . Bardzo miło się go robiło , ciekawa waloryzacja i mało znana tematyka .
Wydawnictwo Modelarstwo Kartonowe , model przedstawia Pancerny Taranowiec Skonfederowanych Stanów Ameryki CSS Stonewall, skala 1:350 .
[G] CSS Stonewall 1:350 wyd.Modelarstwo Kartonowe
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [G] CSS Stonewall 1:350 wyd.Modelarstwo Kartonowe
No i fajnie. Rzadko spotykany, ciekawy temat, niezłe wykonanie. Śmieszne są te kotwice na wysięgnikach. Ale kombinowali.
Kliknąłem sobie miniaturki, czego zwykle nie chce mi się robić i ... dobrze zrobiłem, bo jest na co popatrzeć.
Dobry. . Naprawdę dobry maluch.
Bardzo ładne olinowanie. Z drutu?
Komin nie był używany, że taki biały w środku ?
pzdr Grzegorz
Dobry. . Naprawdę dobry maluch.
Bardzo ładne olinowanie. Z drutu?
Komin nie był używany, że taki biały w środku ?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Dzięki :-) olinowanie ruchome czyli w kolorze zbliżonym do konopnego ( chyba coś między beżem a bielą ) to drut 0,1mm mosiężny . Olinowanie stałe czyli czarne to nić 0,1mm ( od Shipyard ) nasączona BCG i malowana na czarno Areo .
Komin ma zwięczenie w kształcie kopółki :-) ( taki dekielek stożkowy )
Komin ma zwięczenie w kształcie kopółki :-) ( taki dekielek stożkowy )
Doznałem zatem wspaniałego złudzenia optycznego. Wygląda jak z krawędziami lekko wywiniętymi na obwodzie. Jak spojrzę wiedząc, że tam jest "daszek" - to go widzę. Możliwości oszukania mózgu są niesamowite
pzdr Grzegorz
PS.
Ja wiem, że to nie forum dla polonistów, niemniej sam edytor tekstu podkreśla zwięczone kopółki.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nieźle wykonany model ciekawego okręcika ale
którędy wydobywały się wyziewy spalanego w kotłach węgla skoro komin został według tego co widzę "zaspawany" owym stożkowym dekielkiem ? Jakaś szpara pomiędzy rurą komina a dekielkiem być powinna, której na zdjęciach dopatrzeć się jednak nie potrafię. Poproszę o inny zestaw zdjęćKomin ma zwięczenie w kształcie kopółki :-) ( taki dekielek stożkowy )
W rzeczywistości była tam niewielka szczelina ok.20-30cm . Dlatego bez zbędnego kombinowania zostawiłem tak jak proponował wydawca :-)