Parowóz Cn2T Las 49 [Modelik]
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: Parowóz Cn2T Las 49 [Modelik]
Witam,
Panowie... Bardzo dziękuję za miłe "słowo".
Staram się jak mogę... czasem coś wyjdzie... a czasem i nie
Kierowniku szanowny... ale czy ten Las z Bytomia to ten sam co w Rudach?
W Rudach mają jakiś remont hali i Las jest zakryty... takie info dostałem bo chciałem podskoczyć na dodatkową sesje foto a tu lipa
Pozdrawiam
Mateusz
Panowie... Bardzo dziękuję za miłe "słowo".
Staram się jak mogę... czasem coś wyjdzie... a czasem i nie
Kierowniku szanowny... ale czy ten Las z Bytomia to ten sam co w Rudach?
W Rudach mają jakiś remont hali i Las jest zakryty... takie info dostałem bo chciałem podskoczyć na dodatkową sesje foto a tu lipa
Pozdrawiam
Mateusz
Fear can hold you prisoner. hope can set you free...
Elementy wyglądają bardzo obiecująco. Na tej jakiejś konsoli z pokrętłami te z miedzianych kółek wyglądają na równie dokładne jak drukowane. Widać, że masz dryg do takich drobnych detalików.
Krzywy ta konsola zwie się fachowo głowicą osprzętu i służy do rozdzielania pary na poszczególne osprzęty parowozu.
Co do modelu to super wykonanie czekam na zdjęcia z dalszego postępu z budowy . Pozdrawiam
Co do modelu to super wykonanie czekam na zdjęcia z dalszego postępu z budowy . Pozdrawiam
Parowóz w Bytomiu i parowóz z Rud to jeden i ten sam 3343. Pozyskany ze skansenu w Tarnowskich Górach, wyremontowany w Hucie Pokój w Rudzie Śląskiej.
Częściej określane jest to jako "kolumna parowa"
Świetnie to wychodzi! 5 lat model wypoczynkowy ;)
Aż strach pomyśleć co zbudujesz gdy weźmiesz się za model poodpoczynkowy!
Super, takie modelarstwo lubię najbardziej!
Aż strach pomyśleć co zbudujesz gdy weźmiesz się za model poodpoczynkowy!
Super, takie modelarstwo lubię najbardziej!
Dzięki Panowie za miłe słowo.
Robert - dokładnie tak miało być... miałem sobie na szybko zrobić model kartonowy
Pierwsze zdjęcia i pierwszy post pokazujący postęp z kilku dni dłubania a potem przerwa prawie 5 letnia... w trakcie, której nie zrobiłem nic aż do teraz... tak na prawdę zdjęcia z ostatniego postu pokazują efekt z około tygodnia dłubania przy modelu. Wiec jakbym miał zsumować czas jaki poświęciłem na model, który widzicie teraz to może będą to ze 3 tygodnie
Niestety nie mogę poświęcić tyle czasu na modelarstwo ile bym chciał a i bardzo często wyjeżdżam... dlatego tyle to wszystko trwa.
Nie wspominając już o moim modelu pinasy, przy której też sobie coś tam skubnę.
Tak to niestety bywa
Pozdrawiam Was!
Robert - dokładnie tak miało być... miałem sobie na szybko zrobić model kartonowy
Pierwsze zdjęcia i pierwszy post pokazujący postęp z kilku dni dłubania a potem przerwa prawie 5 letnia... w trakcie, której nie zrobiłem nic aż do teraz... tak na prawdę zdjęcia z ostatniego postu pokazują efekt z około tygodnia dłubania przy modelu. Wiec jakbym miał zsumować czas jaki poświęciłem na model, który widzicie teraz to może będą to ze 3 tygodnie
Niestety nie mogę poświęcić tyle czasu na modelarstwo ile bym chciał a i bardzo często wyjeżdżam... dlatego tyle to wszystko trwa.
Nie wspominając już o moim modelu pinasy, przy której też sobie coś tam skubnę.
Tak to niestety bywa
Pozdrawiam Was!
Witam po kolejnej długiej przerwie
Przy czajniku jakiś tam postęp jest ;)
Troszkę detali przybyło... co prawda jeszcze sporo zostało do zrobienia
Klasycznie... utrudniam sobie pracę jak mogę i staram się odwzorować najdokładniej detale jak potrafię.
Idealnie nie jest... i na pewno sokole oko kolejowych purystów wychwycą nieprawidłowości
Jak na razie większość detali nie jest przyklejona, gdyż łatwiej będzie mi je malować...
Zapraszam do oglądania moich zmagań poniżej
Pozdrawiam
Mateusz
Wszystko co zmajstrowałem złożone na "sucho"
Parę zbliżeń na "napęd"
Bojler z klapą
Kabina... (nitowanie miało być z kulek BGA... ale niezbyt mi się podobało a było dość kłopotliwe w klejeniu. Padło na nity z polistyrenu wybijane igłą)
Kolumna parowa zyskała kilka detali...
Przy czajniku jakiś tam postęp jest ;)
Troszkę detali przybyło... co prawda jeszcze sporo zostało do zrobienia
Klasycznie... utrudniam sobie pracę jak mogę i staram się odwzorować najdokładniej detale jak potrafię.
Idealnie nie jest... i na pewno sokole oko kolejowych purystów wychwycą nieprawidłowości
Jak na razie większość detali nie jest przyklejona, gdyż łatwiej będzie mi je malować...
Zapraszam do oglądania moich zmagań poniżej
Pozdrawiam
Mateusz
Wszystko co zmajstrowałem złożone na "sucho"
Parę zbliżeń na "napęd"
Bojler z klapą
Kabina... (nitowanie miało być z kulek BGA... ale niezbyt mi się podobało a było dość kłopotliwe w klejeniu. Padło na nity z polistyrenu wybijane igłą)
Kolumna parowa zyskała kilka detali...
Ładny detal - kolumna parowa śliczna.
Warsztat i Galeria Ty2 Trumpeter 1:35
- Heinrich Kosmala
- x 167